Afbeelding

Kijk op www.kobr.nl/agenda voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


Vrijdag 2 juni

Eerste Choral Evensong

BODEGRAVEN - Vrijdag 2 juni om 19.00 uur is in de Dorpskerk een Choral Evensong. 

Wie onder de indruk was van de Engelse koormuziek tijdens de kroning van King Charles III moet 2 juni zeker naar de Dorpskerk komen. Het is de eerste keer dat in Bodegraven zo’n Evensong wordt gehouden. Vocaal Ensemble Lobet den Herrn onder leiding van Maarten Koopman voert de muziek uit met organist Alexander Prins, ds. A. Baas is de liturg. Reserveren is niet nodig. De toegang is gratis; collecte voor de onkosten.

Zaterdag 3 juni 

Darten Huis van Alles Waarder

WAARDER - Op zaterdag 3 juni opent het Huis van Alles Waarder haar deuren voor een darttoernooi. Na afloop is er een drankje. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur. Kosten 2 euro per persoon. Meer informatie op huisvanalles.nl/waarder.

‘Verlangen en Vertrouwen’

BODEGRAVEN - Op zaterdag 3 juni vindt een muziekavond plaats in de Bethelkerk. De muziekavond vindt plaats rond de psalmen 42 en 91 en het thema 'verlangen en vertrouwen'. De koren Deo Favente en Cantate Deo uit Katwijk nemen aan deze avond deel. De koren staan beide onder leiding van Alexander Prins. Begeleiding vindt plaats door Intermezzo. Gerko de Bruijn bespeelt een kistorgel. Jacomine van der Plas verzorgt de zang. Aanvang van de muziekavond is om 19.30 uur. De toegang is vrij. Wel wordt een collecte gehouden. 

Dinsdag 6 juni

Foto's bedrijven en winkels

BODEGRAVEN - Op dinsdag 6 juni krijgt u ’s morgens om 10.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur op de bovenverdieping van het Groene Harthuys een inkijk in de cloudomgeving! Deze keer is het onderwerp openingen en heropeningen in Bodegraven. 

Er zijn in de afgelopen eeuw nogal wat bedrijven, winkels en locaties geopend en heropend. De cloud omgeving van het Groene Harthuys bestaat uit allerlei foto's die zijn gedigitaliseerd. Doel is om het geheugen van Bodegraven up to-date te houden. Kom kijken, gratis entree!

Wildpluk wandeling

BODEGRAVEN - Onkruid, we zijn het liever kwijt dan rijk. Toch zijn deze planten zeer waardevol, zowel voor de mens als de natuur. Leer welke planten uit de natuur eetbaar zijn. Ontdek tijdens de wildplukwandeling door Carla Glorie op 6 juni en 20 juli wat u ermee kunt maken en beleef hoe wilde planten smaken. De wandeling wordt afgesloten met een proeverijtje. 

De wildplukwandeling start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Deelname kost 20 euro per avond, inclusief koffie of thee. Aanmelden via : Informatie@hortuspopulus.nl.

De SGP komt naar u toe

WAARDER - De gemeenteraadsleden van de SGP bezoeken de dorpen in Bodegraven-Reeuwijk. als gemeenteraadsfractie van de SGP weer bezoeken aan onze dorpen. Op dinsdag 6 juni zijn zij in Waarder. 

Vanaf 20.30 uur bent u welkom in De Oude School. De raadsleden horen graag wat u bezighoudt. Hebt u vragen over de voorzieningen? Geeft u ons suggesties mee voor woningbouw? Iedereen is welkom voor een goed gesprek!

Donderdag 8 juni

Bewegen voor senioren  

BODEGRAVEN - Vanaf donderdag 8 juni wordt wekelijks iedere ochtend van 10.15 tot 11.00 uur een beweegles gegeven. Trainsters trainsters Marleen en Sonja verzorgen lessen met wisselende activiteiten.

De hele maand juni kan de les op donderdagochtend gratis worden uitgeprobeerd. De les is voor ieder niveau toegankelijk, waardoor iedereen mee kan doen. Tijdens de les kan gebruik gemaakt worden van muziek en materialen waarin de stoel essentieel is. De les is een openbare beweegles voor alle senioren in Bodegraven-Reeuwijk. Aanmelden is niet nodig.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni

SIZA-vrouwenochtend 

BODEGRAVEN - Op vrijdag 9 juni is de laatste SIZA-ochtend van dit seizoen gepland. Die staat in het teken van lofprijzen. Tijdens de ochtend brengt het koor Women in Grace uit Alphen aan den Rijn liederen ten gehore. 

De ochtend duurt van 10.00 tot 11.30 uur in het Anker (Pastorieplein 2) en is voor alle vrouwen in Bodegraven en omgeving. Vanaf 9.30 gaan de deuren open voor koffie of thee (kleine bijdrage gevraagd) met wat lekkers. 

Voor vragen kunt u een bericht sturen naar siza@hervormdbodegraven.nl.

Nacht van Gebed 

BODEGRAVEN - Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om ons gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors, in het Rustpunt, op 9 en 10 juni een Nacht van Gebed.

De Nacht begint om 22.00 uur en duurt tot ongeveer 3.00 uur. Tijdens de Nacht horen en zien we verhalen uit onder meer Noord-Korea, Afghanistan, Vietnam en Colombia. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de Nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Neem voor vragen contact op met Gert Nap via g.nap1@kpnmail.nl.

WAARDER - Er vindt ook een Nacht van Gebed plaats aan de Kosterdijk 27. De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Neem voor vragen contact op met: Wim van Eijk, wimeijk@gmail.com, 06-48272536. 

Zaterdag 10 juni

Rommelmarkt Ontmoetingskerk

BODEGRAVEN - Op zaterdag 10 juni organiseert de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs Bodegraven haar jaarlijkse rommelmarkt. Iedereen is weer welkom van 8.30 tot 13.00 uur. De rommelmarkt vindt plaats in en rond de Ontmoetingskerk aan de Willemstraat / Spoorstraat.  Bij de kramen kunt u terecht voor kleding, curiosa, speelgoed, elektra, boeken, lp's en dvd's. Naast de verkoop van de tweedehands spullen draait het Rad van Fortuin. Hierbij kunt u leuke en mooie prijzen winnen. Er is horeca aanwezig. Ook zijn er leuke spelletjes voor jong en oud.  De opbrengsten van de rommelmarkt gaan naar diverse goede doelen.

Fair in de boomgaard

NIEUWERBRUG - Zaterdag 10 juni is er weer een gezellige fair in de boomgaard bij de winkel van Fleur & Geur. De fair wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn ruim 35 kramen, gezellige zitjes, heerlijke hapjes en drankjes te koop en voor de kinderen een dierenweitje en springkussen. Het is gratis entree en parkeren. Meer informatie op www.fleurengeur.nl.

De Reeuwijkse Hap

REEUWIJK-BRUG - Iedere tweede zaterdag van de maand kunt u in de Ichthuskerk komen genieten van een warme maaltijd. Zo ook op 10 juni van 17.30 tot 19.30 uur. Tijdens de Reeuwijkse Hap kunt u onder het genot van een lekkere maaltijd andere mensen ontmoeten. De kosten zijn 2,50 euro per persoon. U kunt zich uiterlijk tot 5 juni opgeven via dereeuwijksehap@hervormdreeuwijk.nl. 

Zondag 11 juni

Lezing over Araun Gordijn

BODEGRAVEN - Het GroeneHartHuys gaat naast de kunstexpositie, die om de zes weken gewisseld wordt, een start maken met programma's op de zondagmiddagen. Op zondag 11 juni vindt de eerste activiteit plaats. Op 11 juni kunt u een lezing door Jan Dogterom bijwonen over de bekende Nederlandse beeldhouwer en schilder Araun Gordijn. De lezing begint om 15.00 uur. Toegang is 7,50 inclusief een consumptie. U kunt van te voren reserveren door te mailen naar info@groeneharthuys.nl. Op de website staan ook de overige activiteiten op de zondagmiddag opgenomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding