Twee van de vele carnavalvierders in Reedeurp: Bernadette en Saskia
Twee van de vele carnavalvierders in Reedeurp: Bernadette en Saskia Foto: Anke Breur

Carnaval weer één groot feest

REEUWIJK-DORP - Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor carnaval. Althans voor de optocht. Want carnaval wordt het hele jaar door een beetje gevierd met allemaal verschillende feesten en activiteiten bij de Reedeurpenarren. Ruim 40 karren deden mee aan de optocht. Het was weer een groot feest.

Lees verder op pagina 7.



Honderden feestvierders bij carnaval

REEDEURP - Voor Kerst al starten met hout, lijm, kranten en kwast...het resultaat mag er zijn! Afgelopen zaterdag, 10 februari, reden ruim 40 carnavalskarren door Reeuwijk. Prachtig kunstige karren, maar het zijn de mensen waar carnaval echt om gaat. Carnaval ademt de sfeer van saamhorigheid, oude en nieuwe vriendschappen, een topstemming.

Honderden verklede feestvierders, van zakken patat tot aan ministers, verzamelen zich de bewuste zaterdag bij Edelman voor een uitbundig startsein. De burgemeester overhandigt de sleutel aan Prins Jot van Reedeurp dat overgaat in een lange polonaise.
Exact om 11.11 uur starten de karren de optocht. Ok, ietsie later, dat komt niet zo krap.

In Reeuwijk-Dorp gaan de kinderen van basisschool De Bron de grote optocht voor. De meiden van groep 4 winnen de eerste prijs als ‘Bouncing Botsauto’s’. Meerdere feestelijke momenten volgen.

Bezoekers praten vol lof over alle voorbereidingen die dit feest tot stand brengen. “Zo gezellig met elkaar avonden klussen” aldus Annette Dorresteijn van De Troepers. Vorig jaar wonnen zij de eerste prijs als De Smurfen. Dit jaar toveren zijn een kar om in het thema Kung Fu Panda. Een hechte groep jongelui waarvan een ieder ergens in een grote loods in Reeuwijk zijn of haar talent kan benutten om een prachtkar tot stand te brengen.

Alle kwaliteiten op de juiste plek. De één werkt met hout, dan ander verf, weer een ander houdt de financiën bij. Al het werk werd beloond. De Troepers werden ook dit jaar nummer 1! Gaat er nooit is mis? Ach de lijm even te dik geroerd of een schroefje scheef. Maar aan de sfeer is niets mis. Carnaval Reedeurp! Wat fijn dat het er is.

Carnalval 2024.
Carnalval 2024.
Carnalval 2024, winnende kar
Carnalval 2024.
Carnalval 2024.