Reeuwijk 1, met vlnr André van der Laan, Marco Broer, Cees Voordouw en Dennis Cornelisse.
Reeuwijk 1, met vlnr André van der Laan, Marco Broer, Cees Voordouw en Dennis Cornelisse. Foto: Paul Lenssinck

Winst op directe concurrent

tafeltennis

REEUWIJK-BRUG - De Reeuwijkse tafeltennissers ontvingen Trefpunt. Voor beide teams ging het om de positie net boven of net onder de degradatiestreep. Reeuwijk kon bij behoorlijke winst boven de streep uitkomen. De mannen uit Krimpen aan den IJssel dachten daar anders over. Dat mocht ze niet baten. Reeuwijk won met 8-2.


denderde over de gasten heen. Kees Voordouw begon nerveus en verspeelde de eerste game. Daarna had hij geen medelijden meer met zijn tegenstander en won de volgende drie games in klare cijfers, 11-6, 11-7 en 11-8. Daarna won Marco Broer met dezelfde duidelijke cijfers, maar dan in drie games. André van de Laan liet zijn tegenstander totaal geen kans: 11-0, 11-3 en 11-6. Van der Laan en Cornelisse gunden Trefpunt één game in de dubbel, maar de volgende games waren een prooi voor de Reeuwijkers. Zo stond het al snel 4-0 in de wedstrijd. Trefpunt gaf vervolgens toch een teken van leven door van Broer te winnen in vier games. Voordouw had in de volgende partij slechts drie games nodig om tot winst te komen. Tot zijn grote ongenoegen moest Van der Laan in zijn tweede enkelpartij een verliesbeurt incasseren, maar herstelde hij zich in zijn derde partij. Broer en Voordouw maakten het beiden nog spannend door hun derde partijen in vijf games te willen beslissen. Daarmee werd 8-2 de eindstand tussen Reeuwijk 1 en Trefpunt 1. Reeuwijk 1 staat na 7 wedstrijden op een mooie vierde plaats met 29 punten. Drie punten meer dan Trefpunt. En die punten kunnen aan het eind van de competitie wel eens beslissend zijn.

 

Reeuwijk Duo 1 nipt onderuit bij koploper

In de Nieuwkoopse boerderij De Zon wachtte de koploper in West 3K, TTV Nieuwkoop duo 1. De broertjes Heuzen staan bovenaan met een straatlengte voorsprong. Logisch dat de Reeuwijkers er op gebrand waren om de nummer één in de competitie punten afhandig te maken. Jeroen Raaphorst begon sterk door met 4-11, 5-11 en 10-12 te winnen. Dave van der Heiden kon bij dit geweld net niet aan haken. Hoewel hij een prima eerste game wist te pakken, verloor hij zijn eerste pot met 3-1. In de dubbel was het zelfvertrouwen tanken voor de Reeuwijkers. In vijf razend spannende games wisten Raaphorst en Van der Heiden weer op voorsprong te komen in de partij. In de volgende twee partijen draaide Nieuwkoop alles toch nog om. Van der Heiden kon geen vuist maken en Raaphorst kwam in de slotpartij nét te kort in elke game. Hoewel een nederlaag een nederlaag is, konden de Reeuwijkers toch enigszins tevreden naar huis rijden. Het verschil was minimaal en het had, met een beetje geluk, toch de andere kant op kunnen vallen. Reeuwijk duo 1 staat nu gedeeld tweede met 19 punten uit zeven wedstrijden.