Fotografieworkshop op de Willibrordschool.
Fotografieworkshop op de Willibrordschool. Foto: Ap Quist

Foto's maken, kunst of leren hoe een supermarkt werkt

BODEGRAVEN - Op de Willibrordschool is het ‘traject van ambitie’ in volle gang. Om de week op de vrijdagmiddag is de hele school verdeeld in verschillende groepen waarbij de kinderen zich mogen inschrijven voor een traject. 

Er zijn kinderen die naar de Jumbo zijn gegaan om alles over de gang van zaken in de supermarkt te weten te komen, of leerden over kunst en hoe je dit zelf kan maken (bijvoorbeeld muziek, drama, dans en schilderen/tekenen) en nog veel meer leuke trajecten. 


Dit jaar is er ook een traject waarbij kinderen een eigen schoolkrant maken. Ze zijn bezig geweest met interviewen, stukken schrijven en fotograferen. Afgelopen vrijdag hebben ze les gekregen over fotografie van de fotograaf Ap Quist.


Ap vertelde over licht,
compositie en perspectief. Er werd druk met de telefoons gefotografeerd. Ook gaf hij tips en tricks en hebben de kinderen geoefend met verschillende technieken. De leerlingen zijn goed voorbereid om foto's te maken voor de schoolkrant.


Fotowedstrijd

Ook vertelde Ap over de fotowedstrijd van het Groene Harthuys in Bodegraven-Reeuwijk. Een aantal kinderen gaat daaraan meedoen. Tot 14 april kan iedereen nog meedoen aan deze fotowedstrijd en een foto inzenden. Kijk voor meer informatie op www.hetgroeneharthuys.nl.

Fotografieworkshop op de Willibrordschool.
Fotografieworkshop op de Willibrordschool.