De Romeinen komen naar Bodegraven.
De Romeinen komen naar Bodegraven. Foto: Hortus Populus

Romeinen staan in de belangstelling op de Hortus Populus

BODEGRAVEN - De komende periode zijn allerlei activiteiten te doen op en in de buurt van de Hortus Populus die te maken hebben met de Romeinen. 

Expositie goden, gemmen en geluk

Vanaf 28 april tot en met 15 september is de serie-expositie 'Goden, gemmen en geluk' te zien op twaalf locaties langs de Limes, de voormalige Romeinse grens in Zuid-Holland. Ook in de Hortus Populus is een gem te zien. In gebouw Cohortus hangt al vanaf vrijdag 26 april de gem 'godin Victoria met lauwerkrans', gevonden langs de N11 bij Alphen aan den Rijn. Kom eens kijken wanneer de tuin open is.


Romeinen staan in de belangstelling

In de maanden mei en juni worden diverse workshops gehouden die in het teken staan van het Romeinse verleden van Bodegraven. De vijf workshops zijn: Romeins schild maken, Romeinse tunica maken, Romeinse muziek maken, Romeins brood bakken en een Romeinse kookworkshop. Aanmelden kan tot 5 dagen van tevoren via gertjacob@hotmail.com of app 06-24880211. Vrijwilligers van de Hortus Populus krijgen 25% korting.


Fiets de 'Goudse Limes Route'

'De Goudse Limes route' is 50 kilometer lang en voert langs drie forten in de regio (Bodegraven, Zwammerdam en Woerden). Op 25 mei kun je meefietsen. Deze excursie wordt gegeven door Gert Jacob de Graaf, de architect van de Romeinse soldatenbarak op de Hortus Populus. Deelname kost 20 euro.


Romeinendag en archeologiedag 

Zaterdag 15 juni organiseert de Hortus Populus een groots evenement. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er Romeinse soldaten en burgers die in optocht door Weideveld lopen. Op de Hortus kun je een soldatenlunch eten en er zijn diverse spellen te spelen. De toegang is gratis.
Een extra workshop ‘geldbuidels maken’ wordt op die middag gegeven door Legio X Gemina, van 13.00 tot 15.00 uur. Maak zelf van leer een geldbuidel en leer het Romeinse molenspel spelen. Bij dat spel kun je de geldbuidel goed gebruiken!

Kijk voor meer informatie en alle data op www.hortuspopulus.nl.

 

Een Romeinse gem.