Afbeelding

Kijk op www.kobr.nl/agenda voor de volledige agenda. Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda? Ga naar de website of mail naar redactie@kijkopbr.nl. Publicatie in de krant is niet gegarandeerd.


woensdag 24 april

Ukkiepret (2+)

BODEGRAVEN - Doe ook mee met Ukkiepret waar peuters en (groot)ouders samen op ontdekkingsreis gaan. Het begint om 9.30 uur en duurt maximaal 45 minuten. Een kaartje kost 8,50 euro per kind, 1 ouder/ verzorger gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.evertshuis.nl

Kenniscafe duikongevallen

REEUWIJK-BRUG - Patrick van Rooij vertelt 24 april over het werk van de DOSA, de aard en oorzaken van duikongevallen en hoe je duikongevallen kunt voorkomen. Deelname aan het kenniscafé is gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Discoverydivers.

donderdag 25 april

Jeu de boules Waarder

WAARDER - Op donderdag 25 april kunt u vanaf 15.00 uur meedoen met jeu de boules bij het Huis van Alles Waarder. Deelname kost 2,50 euro. Opgeven via waarder@huisvanalles.nl.

Finalisten Cameretten Festival

BODEGRAVEN - De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 komen 25 april naar het Evertshuis. De voorstelling begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 19,50 euro, inclusief een drankje. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.evertshuis.nl.

Bingo Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert een gezellige bingo op 25 april. De bingo begint om 20.00 uur. Meedoen kost 1 euro per ronde. Er worden maximaal 8 rondes gespeeld. Mail voor meer informatie naar nieuwerbrug@huisvanalles.nl. 

Activiteiten Reeuwijk-Dorp

REEUWIJK-DORP - Op donderdag 25 april vindt om 19.00 uur jeu de boules bij het schuurtje van Dirk Vergeer. Ook kunt u meelopen met een polderwandeling van 2 kilometer. De buurtsportcoaches van Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk organiseren de activiteiten. Heeft u ideeën voor andere leuke activiteiten in het dorp? Dat kunt u 25 april ook aangeven. 

Juliana in 70 bewogen jaren

BODEGRAVEN - Donderdag 25 april om 14.00 uur en ‘s avonds 20.00 uur kunt u een documentaire over prinses Juliana der Nederlanden bekijken.  De film wordt vertoond n de Nova Bioscoop. De toegang is gratis. 

vrijdag 26 april

Koningsnacht Reeuwijk-Brug

REEUWIJK-BRUG - Vrijdag 26 april is het Koningsnacht Reeuwijk. Stichting Volksvermaak heeft weer een vol programma samengesteld. De evenementen zijn gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie op volksvermaakreeuwijk.nl.

Koningsnacht BAAS

BODEGRAVEN - BAAS Bodegraven organiseert op 26 april een Koningsnacht. Kijk voor het programma op www.baas-bodegraven.nl.

Koningsoos

BODEGRAVEN- Met zijn allen proosten op onze Willie bij sociëteit kras. Kijk voor informatie op www.krasnieuws.nl. 

Digitaal nalatenschap?

BODEGRAVEN - Hoe ga ik mijn digitale zaken regelen voor mijn nabestaanden? De workshop bestaat uit twee delen op vrijdag 26 april en donderdag 2 mei, van 9.30 tot 11.30 uur, in de bibliotheek in Bodegraven. Deelname kost 15 euro voor beide workshopdagen, inclusief een praktische handout, exclusief koffie/thee. Aanmelden via mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Oranje bingomiddag

NIEUWERBRUG - Vrijdag 26 april is er on 15.00 uur een oranje bingo in het Wierickehuis. De Oranjevereniging zorgt voor koffie met iets lekkers en leuke prijzen voor bij de bingo. Er zijn 5 rondes. Een boekje voor 5 rondes kost 5 euro.  Na de bingo is het pannenkoeken eten.  Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Oranjevereniging Prinses Juliana Nieuwerbrug. 

KidsDisco koninklijk bal

BODEGRAVEN - Vrijdag 26 april is het tijd voor het koninklijk bal bij de KidsDisco in De Zon. Het koninklijk bal begint om 19.30 uur tot 20.00 uur. Entree is 2,50 euro. Het vertrouwde zakje chips en de limonade staan klaar en de kleine bar is open voor alle ouders. Kijk voor meer informatie op www.dezonbodegraven.nl

Oranje crea-ochtend 

BODEGRAVEN - Op vrijdagochtend 26 april is er creaochtend in De Meent. De ochtend wordt georganiseerd door ZorgMies 't Groene Hart, het thema voor vrijdag is Oranje. Maximaal aantal deelnemers 20 personen. Aanmelden via 0172-787560 of info.groenehart@zorgmies.nl.

Koersballen in De Meent

BODEGRAVEN - Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u op 26 april koersballen in De Meent. Meespelen kost 5 euro, inclusief 2 kopjes koffie of thee.  De zaal is open vanaf 13.30 uur. Aansluitend is het Bruin Café geopend tot 18.00 uur. 

Jeu de boules-Café

BODEGRAVEN - Het Jeu de boules Café is vrijdag 26 april geopend. Het begint om 18.45 uur. Wedstrijden zijn na 19.30 uur. Deelname kost 5 euro voor niet-leden. Kijk voor meer informatie op www.osbbodegraven.nl.

zaterdag 27 april

Reeuwijk op z'n kop 

REEUWIJK-BRUG - Zaterdag 27 april vindt Koningsdag plaats in Reeuwijk-Brug. Er is een programma voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op volksvermaak.nl.

Jaarlijkse expositie

ZWAMMERDAM - De Historische Werkgroep Zwammerdam organiseert 27 april een expositie in de Dorpskerk over Herbert de Jager (bevorderd tot opperkoopman bij de VOC in Batavia), Quiringh van Brekelenkam (die uitgroeide tot een Leidse fijnschilder) en Cornelis Sluijter (bekende pottenbakker in Zwammerdam). De expositie is van 10.00 tot 13.30 uur te bezichtigen. 

RijnRees op markt Koningsdag

BODEGRAVEN - Op zaterdag 27 april staat roeivereniging RijnRees met een kraam in de Zustertuin voor informatie, een praatje en voor de gezelligheid. De markt is van 12.00 tot 17.00 uur. 

Zanger Pieter Beekink

BODEGRAVEN - Zanger Pieter Beekink staat op Koningsdag in BAAS op het programma. Pieter zingt de beste Nederlandstalige en Engelstalige klassiekers! Het optreden begint om 19.00 uur. Toegang 18+ en gratis! Kijk voor meer informatie op www.baas-bodegraven.nl.

Koningsdag in Zustertuin

BODEGRAVEN - In de Zustertuin kun je op Koningsdag terecht voor een oergezellig familiefeest met live muziek, hapje, drankje, infomarkt en spellen voor de kids. Het is van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Oude Zustertuin Bodegraven.

Koningsdag in Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Op het plein van het Wierickehuis vindt tussen 10.00 en 20.00 uur koningsdag plaats, zoals een vrijmarkt, demonstratie brandweer en optredens. Toegang is gratis.  Kijk voor meer informatie op Facebookpagina Oranjevereniging Prinses Juliana Nieuwerbrug

zondag 28 april

Zondaglunch

REEUWIJK-BRUG - Van 12.30 tot 14.30 kunt u heerlijk lunchen en ontmoeten in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug. Deelname kost 5 euro. Opgeven bij Evert Roelofs via ewproelofs@gmail.com of 06-41469905.

dinsdag 30 april

Opening zwembad De Fuut

REEUWIJK-BRUG - Op 30 april gaat De Fuut weer open. Het is die dag precies 50 jaar nadat - destijds badmeester - Peter Binken het zwembad in Reeuwijk opende. Daarom zal hij dat in het jubileumjaar opnieuw doen. Kijk voor meer informatie op www.zwembaddefuut.nl

Expositie Modelbouwvereniging 

BODEGRAVEN - Op zaterdag 20 april houdt modelbouwvereniging Oude Rijn en Gouwe een expositie van zelfgebouwde modellen van stoommachines, molens en schepen. De leden van de modelbouwvereniging kunnen u alles vertellen over hoe deze werken. De expositie is van 9.00 uur tot 16.00 uur in de centrale hal van Rijnhoek Plaza.

Eten in Huiskamer van Waarder

WAARDER - Op dinsdag 30 april is er open tafel in de Huiskamer van Waarder, voor 55+.  De maaltijd is van 11.30 en 14.00 uur. Deelname kost 7,50 euro, inclusief een drankje. Aanmelden bij Ben en Marijke van der Lugt via bueno2.bvdl@gmail.com of 06-40227933.

Samen eten/open tafel

DRIEBRUGGEN - Dinsdag 30 april koken vrijwilligers een verrassingsdiner voor (oudere) Driebruggenaren. Meld je voor 25 april aan bij Heidi  via 06-30462462. De inloop is vanaf 11.45 uur. De maaltijd van 12.00 tot 13.30. Deelname kost 7,50 euro. 

Lekker sporten in meivakantie

NIEUWERBRUG - Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 meedoen aan leuke spelletjes en sportieve uitdagingen in de gymzaal Nieuwerbrug. Toegang is gratis. Je kunt 1 keer meedoen. Meer informatie en reserveren via www.senw-br.nl/.

Organiseert u ook een evenement? Plaats hem, mét een mooie foto in de online agenda op www.kijkopbr.nl/agenda.