Welke motorische stappen maakt jouw kind?
Welke motorische stappen maakt jouw kind? Foto: CJG Bodegraven-Reeuwijk

CJG Webinar Van rugligging naar los lopen

woensdag 20 maart 2024 19:30

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Bodegraven-Reeuwijk organiseert op woensdag 20 maart het webinar ‘Van rugligging naar los lopen’ voor ouders en opvoeders van kinderen tot 2 jaar.

Nieuwsgierig naar hoe je kind zelf leert bewegen? Tijdens dit webinar bespreken we alle motorische stappen van het kind. Weet de weetjes hoe je kind leert bewegen!

Voor de geboorte beweegt een baby al in de buik. Denk maar eens aan duimzuigen, bewegen van armpjes en beentjes. Na de geboorte leert je kindje opnieuw bewegen en ontwikkelt het motorische vaardigheden. Tijdens het spelen ontwikkelt je kind coördinatie en spierkracht. Op die manier bereidt hij of zij zich voor op omrollen, hoofd optillen, zitten, kruipen, staan en lopen, rennen en klimmen.

Het webinar wordt gegeven door kinderfysiotherapeuten uit Bodegraven in samenwerking met een jeugdverpleegkundige van CJG Bodegraven-Reeuwijk.

Het CJG-webinar ‘Van rugligging naar los lopen’ vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Kosten zijn 2,50 euro per persoon.

Aanmelden kan via www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl/cursussen