Persbericht aanleveren

Je wilt je vereniging in de kijker zetten door middel van het sturen van een persbericht. Waar begin je en welke eisen zijn hieraan verbonden? Voordat je begint is het belangrijk om te weten voor wie je schrijft en waarom je het persbericht in wilt sturen. Een persbericht heeft namelijk pas zin als het nieuwswaarde heeft. Dat wil zeggen: is het interessant voor een deel van de lezers en is het actueel? Denk eerst na over de stijl, lengte, het beeldmateriaal en het aanleveren. 

Vervolgens kijk je naar de opbouw van het persbericht. Welke titel wil ik het meegeven en wat is de belangrijkste informatie? Zorg voor een duidelijke titel, intro en basistekst. Klik hier voor meer informatie over het schrijven van een persbericht.


Sluitingstijden

De deadline voor het aanleveren van een persbericht is maandag 09.00 uur voor de uitgave van de krant en het bericht kan aangeleverd worden aan redactie@kijkopbr.nl. De deadline voor het aanleveren van een sportbericht is maandag 14.00 uur voor uitgave van de krant en kan via sport@kijkopbr.nl

De deadline voor een kijkertje is ook maandag 09.00 uur en kan via kijkertjes@kijkopbr.nl.
Klik hier voor de voorwaarden.

Sluitingstijden redactie feestdagen
- Week 51 - 20 december:
Aanleveren redactie: Uiterlijk maandag 18 december voor 09.00 uur.

- Week 52 - 27 december:
In deze week verschijnt er geen krant. Ons kantoor is deze week dicht. Redactie voor week 1 van 2024 moet dus ruim op tijd aangeleverd worden, zie hieronder:

- Week 1 - 3 januari 2024
Aanleveren redactie: Uiterlijk vrijdag 22 december voor 9 uur!

Voor het aanleveren van advertenties en familieberichten gelden voor de feestdagen ook andere sluitingstijden. 
Kijk hiervoor op Adverteren/Advertentie aanleveren en Adverteren/Familieberichten.

Persbericht aanleveren

Bekijk hier het redactiebeleid.