Online adverteren 

Display advertenties 

Vanaf maart 2024 is het mogelijk om online advertenties in te kopen op de website en app (vanaf zomer 2024) van Kijk op BR. Er zijn vier posities met uiteenlopende formaten beschikbaar. De kosten zijn per 1.000 vertoningen (views) voor website en app samen. Zo’n tarief heet een CPM (cost per mille, kosten per 1.000 vertoningen). De advertentie staat net zo lang online tot het ingekochte aantal views is behaald. De order kan bij beschikbaarheid herhaald worden.

De CPM varieert per positie. Kijk voor een overzicht van de tarieven op deze pagina.

Wij streven voorlopig naar 1.000 views per week per positie. Voor sommige posities betekent dit dat er meer advertenties in één week draaien. Het maximum aan advertenties per positie tegelijkertijd is 3 tot 5. Hiermee blijft de zichtbaarheid goed en blijft de website voor de lezer aantrekkelijk. 

Welke positie is voor mij geschikt?

De tests die wij in het najaar van 2023 uitvoerden, leerden ons dat er verschil zit in hoe posities ‘scoren’. Sommige posities zijn ideaal voor naamsbekendheid. Andere posities leveren meer kliks. Onderstaand beschrijven we de karakteristieken van de posities:


Een Billboard is een zeer zichtbare positie en geschikt voor het opbouwen en versterken van naamsbekendheid. Het genereert echter weinig interactie.

Een Leaderboard wordt regelmatig vertoond en kan goed worden ingezet voor het opbouwen en versterken van naamsbekendheid. Het genereert weinig interactie.

De Rectangle is weliswaar minder zichtbaar, maar het genereert veel interactie (kliks). Een mooie optie om in te zetten als je bezoek naar je eigen website wilt genereren.

De Advertentie onder Artikel genereert de meeste views van alle posities en levert een redelijke hoeveelheid kliks. Een mooie interactieve optie.


Wat moet ik aanleveren?

Je levert het materiaal kant-en-klaar aan op (een van) de aangegeven formaten. Tegen meerprijs kunnen wij de advertentie vormgeven.

Zijn er nog meer online opties?

Er komen nog twee opties aan, namelijk branded content (commerciële artikelen) en banners op onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je hier interesse in, laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse!

Bel of mail voor meer informatie naar Gisela Middelkoop via 0182-399266 of advertentie@kijkopbr.nl. Zij vertelt je graag meer over onze (online) advertentiemogelijkheden.