Boreftse Motorclub bij Custwijc voor de  Kaasstadrit op 1 april.
Boreftse Motorclub bij Custwijc voor de Kaasstadrit op 1 april. Foto: Boreftse Motorclub

Tweede Paasdag Kaasstadrit

maandag 1 april 2024 9:30

BODEGRAVEN - Op maandag 1 april (geen grap) kun je met de motor genieten van het mooie weer, bochtige weggetjes en groene vergezichten tijdens de Kaasstadrit. Jong of ervaren, buikschuiver of chopper, iedere motorrijder – met of zonder duo - kan meedoen aan deze 200 kilometer lange motortoertocht. 

De traditionele Kaasstadrit van de Boreftse Motorclub is vaak de start van het motorseizoen. Vertrek voor dit rondje van 200 kilometer is het dorpshuis Custwijc in Driebruggen. Hier worden na terugkomst ook de kazen verloot onder de deelnemers, want Bodegraven is de grootste opslag van Nederland met 30 miljoen kazen. Deze tocht is zeer afwisselend en uitdagend. Je kunt de toer individueel of als groep rijden. Of rijd je liever achter iemand aan? Vraag dan even bij de inschrijving of er een ervaren toerrijder beschikbaar is om bij aan te sluiten. Of geef aan dat je een motormaatje zoekt voor deze dag via het Instagram account: @Boreftsemotorclub.

Start
Vertrek is vanaf Dorpshuis Custwijc in Driebruggen.
Inschrijving is tussen 9.30 en 12.00 uur. De finish is tot 18.00 uur open.
Kosten zijn 5 euro per motor én je maakt kans op een kaasje.
De route is alleen verkrijgbaar als gpx-bestand en kun je bij de inschrijving – terwijl je een kopje koffie drinkt - downloaden op je TomTom, Garmin of ander navigatiesysteem.

Historie
Dit jaar viert de Boreftse Motorclub haar 50ste verjaardag! Dat wordt eind augustus gevierd met een zaterdagmiddagrit voor alle oud-leden, met aansluitend een barbecue voor de leden. Sinds de oprichting in 1974 komen circa zestig leden uit de hele regio. Iedere tweede woensdag van de maand is er clubavond in Custwijc in Driebruggen. De leden vallen in alle leeftijdscategorieën (van 19 tot 79) en rijden op evenzoveel soorten motoren.

In de wintermaanden worden thema-avonden georganiseerd. Gedurende het seizoen (vanaf begin april) zijn er diverse toerevenementen en clubactiviteiten. De aftrap vindt plaats op Tweede Paasdag met de Kaasstadrit, gevolgd door een rit op Hemelvaartsdag. Dit zijn open evenementen waar elke motorrijder voor kan inschrijven. 

Kijk ook eens op de website: www.boreftse-motorclub.nl.