Digitale bestanden, wachtwoorden en abonnementen: hoe weten jouw nabestaanden waar ze die moeten vinden?
Digitale bestanden, wachtwoorden en abonnementen: hoe weten jouw nabestaanden waar ze die moeten vinden? Foto: Pexels

Wat heb jij geregeld voor jouw digitaal nalatenschap?

vrijdag 26 april 2024 8:30

BODEGRAVEN - Het is een gevoelig onderwerp. Hoe ga ik mijn zaken regelen voor mijn nabestaanden? Je schuift het voor je uit want (gelukkig) is het nog niet nodig. De bibliotheek in Bodegraven organiseert een workshop over overlijden en digitale bestanden, profielen, accounts en abonnementen. 

Tegenwoordig maakt iedereen talloze accounts aan, schrijft e-mails, bewaart foto’s en bestanden op zijn computer/laptop, tablet of mobiele telefoon. De nabestaanden zullen het fijn vinden als er vooraf is aangegeven wat er met jouw digitale bestanden, profielen, accounts, abonnementen moet gebeuren. En vooral hoe zij de hiervoor essentiële wachtwoorden en toegangscodes kunnen achterhalen. 

Tijdens de workshop leer je hoe je dit zou kunnen regelen. Zaken worden op een rij gezet en praktische tips gegeven. De workshop bestaat uit twee delen en vindt plaats op vrijdag 26 april en donderdag 2 mei, van 09.30 tot 11.30 uur. Deelname kost 15 euro voor beide workshopdagen, inclusief een praktische handout, exclusief koffie/thee.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl of aan de balie van de bibliotheek.