Het orkest van OBK Driebruggen.
Het orkest van OBK Driebruggen. Foto: Wim de Boevère

Voorjaarsconcert Oefening Baart Kunst Driebruggen

zaterdag 6 april 2024 20:00

Voorjaarsconcert Oefening Baart Kunst Driebruggen

WAARDER -  Op zaterdag 6 april aanstaande geeft Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen haar voorjaarsconcert in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder. 

De vereniging geeft een uitgebreide presentatie van wat ze in haar mars heeft, zowel van het ‘Opleidingsorkest’ als het ‘Grote Orkest’.

Het opleidingsorkest staat deze avond onder leiding van Mark van Mil. Zij hebben wat pittige stukken ingestudeerd, bijvoorbeeld ‘Het Dorp, Penny Lane’ en ‘Easy pop suite’ van Dizzy Stratford. Ook zal het opleidingsorkest een prachtig stuk ‘Free World Fantasy’ van Jacob de Haan spelen samen met het groot orkest.

Het grote orkest, ook onder leiding van Mark van Mil, heeft een programma met een internationaal karakter. Zij spelen voor u de Marche des Parachutistes Belges. 

De ‘Mars der Belgische Parachutisten’, ook bekend als ‘Marche des Parachutistes Belges’, is een beroemde mars gecomponeerd door de Belgische dirigent en componist Pieter Leemans. Deze mars werd voor het eerst uitgevoerd tijdens een radioconcert in het Paleis voor Schone Kunsten ter gelegenheid van de herdenking van V-Day op 8 mei 1946. Sindsdien is het erkend als de officiële mars van het regiment. Het orkest speelt ook een andere mooie concert-mars onder de naam ‘Graf Mercy-March’ van Nick Loris.

In november gaat het orkest van Muziekvereniging OBK Driebruggen op concours in Enschede. Daar worden een tweetal concourswerken voor ingestudeerd. OBK zal 6 april avond als try-out het eerste ingestudeerde werk ‘The Saint and the Royal’ van Eric Swiggers ten gehore brengen.

Dit concourswerk, The Saint and the Royal, werd gecomponeerd in opdracht van de Koninklijke fanfare St. Willibrord Heeswijk ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan in 2023. Muziekvereniging OBK zal de avond vervolgen met ‘Prelude on Finlandia, Handelian Song en Shake a Tailfeather’.

Er is een ruim aanbod van geweldige muziek! Het concert vindt plaats op zaterdag 6 april vanaf 20.00 uur in de PKN Gereformeerde Kerk. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.  Er is een verloting waarbij u fraaie prijzen kunt winnen.

Kijk voor meer informatie op www.obkdriebruggen.com.