Afbeelding

Koop verantwoord en eerlijke mode lokaal

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De Fairtrade Week staat weer voor de deur. Het thema is dit keer Fair Fashion, Eerlijke Mode. Vanaf 24 oktober zetten 14 winkels in Bodegraven-Reeuwijk hun eerlijke kleding en accessoires in de etalages. De stichting Fairtrade roept u op om de etalages te gaan bekijken en te beoordelen. Daarnaast zal een jury van wethouders en ondernemersvertegenwoordigers een beoordeling geven. De winkelier met de mooiste en meest duidelijke etalage krijgt dan de eer, van zowel het publiek als de jury.

Juist in deze onzekere tijd is het kopen van fairtrade producten belangrijk. Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden hard geraakt door COVID-19. Maar ook lokaal hebben winkeliers het moeilijk. Deze Fairtrade campagne wordt dan ook gesteund door de Koop Lokaal actie van de ondernemers. Koop daarom nu lokaal en fair, je draagt daarmee bij aan daar en hier. Alleen samen maken we het verschil!

De impact van je kledingkeuze
In het hele land vraagt Fairtrade Gemeente aandacht voor Eerlijke Mode. Fairtrade wil consumenten bewust maken welke impact hun kledingkeuze heeft voor mens en milieu. Een deel van de kleding die wij dragen wordt gekocht in fast fashion ketens. Deze worden onder mensonterende omstandigheden geproduceerd in landen als Bangladesh en Vietnam: lange dagen zonder pauzes, een moordend tempo, lage lonen en ver weg van huis en familie. Gelukkig is er een tegenbeweging, die groeit, steeds meer winkels kopen bewust duurzame merken in. Er is dus fair fashion aanbod. Deze wordt nu getoond. Wil jij ook je garderobe verduurzamen? Kies dan vaker voor een kledingstuk dat duurzaam voor mens en milieu is geproduceerd.

Deelnemende winkels    
Wereldwinkel Reeuwijk        
Burger Reeuwijk        
Kaars schoenenhuis        
Optiek Kijk de Kruif        
Naaiatelier Djamila fashion        
Pull of Polo        
IFY!        
Punt Komma        
Ellen Z        
Shoeby fashion        
Wereldwinkel Bodegraven        
Jones & Jones        
Hema        
Margriet        

Advertentie

Categorieën