Afbeelding

Het beste van Little Stef tijdens jubileumconcert

Algemeen

Bodegraven - Coverband Little Stef bestaat vijftien jaar en dat gaan ze vieren. Op vrijdag 19 januari geven zij een daverend jubileumconcert in het Evertshuis in Bodegraven. Tijd om samen met de bandleden terug te blikken op vijftien jaar Little Stef en te vragen of zij vast een tipje van de sluier willen oplichten over het op handen zijnde jubileumfeest.

Een band die vijftien jaar bestaat, terwijl de zangeres pas net in de dertig is. Dat is toch wel bijzonder. Samen met slaggitarist Richard Bakker stond zangeres Stephanie van Bunningen op haar vijftiende al op het podium. Dat zingen smaakte naar meer, dus werd er rondgekeken voor versterking. Die vond het tweetal in de vorm van Ben Schutten­beld, drummer van de band en jeugdvriend van Richard. Ben kende op zijn beurt ook nog wel iemand, en zo werd de Bodegraafse bassist Hans Nottelman erbij gehaald.

Muziek zit bij Stephanie, kortweg Steffie, in de familie. Haar vader is een groot muziekliefhebber. De drie bandleden, met de toen nog maar vijftienjarige zangeres voorop, verrasten Steffies vader op zijn vijftigste verjaardagsfeest met een optreden. Dit vormde het begin van de band Little Stef. Daarbij werd door het publiek opgemerkt dat dat meisje fantastisch zingt, maar de band aan alle kanten rammelde. Richard lacht: "Gelukkig is die band nu na vijftien jaar ook wel oké."

Mooie momenten

Little Stef speelde in het Groene Hart, waaide uit door heel Nederland en maakte zelfs een uitstapje naar Italië. Toch speelt de band ook geregeld dichtbij huis. Zo stond de band in het voorprogramma van Kensington op de Woerdense Vakantieweek en ook al drie keer in het voorprogramma van De Dijk, laatst nog in het Floragebouw in Boskoop. Ben: "We hebben dus al heel wat mooie optredens
gedaan. Een optreden in een klein kroegje voor twintig man vinden we overigens net zo leuk als optreden op een groot podium voor duizenden bezoekers."

Tegenwoordig bestaat de band uit negen personen. Naast de eerder genoemde bandleden is er solo-gitarist Gerard Thuis, toetsenist Gijs Smit uit Bode­graven en later kwamen daar een aantal blazers bij. De band speelt van alles en nog wat; genres en muziek uit alle tijden. Optreden doet de band zo'n vijftien keer per jaar. Dat is best wat als je bedenkt dat je alle negen bandleden op zo'n avond bij elkaar moet krijgen en iedereen daarnaast gewoon werkt. Zangeres Steffie werkt al jaren bij Stadshotel Van Rossum in Woerden en moet zich wel eens haasten om van haar werk in de horeca naar een optreden te gaan. Steffie: "Zingen en horeca zijn echt mijn passie, dus ik heb het er graag voor over."

One of the guys

Hoe houd je het nou al die tijd gezellig met elkaar? Daar zijn de bandleden het over eens: "We hebben allemaal dezelfde ambities, passen goed bij elkaar qua persoonlijkheid en kennen elkaar al heel lang. Heel zoetsappig," lachen ze. "En Stef is gewoon een fijne vrouw, soms net een vent," zegt Ben. Steffie: "Ja ik ben wel een beetje one of the guys." Dat zij vanaf haar zestiende al door de mannen werd meegenomen naar de kroeg, helpt daar vast bij mee.

Op vrijdag 19 januari staat de band in het Evertshuis in Bodegraven. "In Bodegraven hebben we al vaak gespeeld, dus toen we wisten dat we daar weer terug zouden komen, wilden we er wel wat bijzonders van maken. Het vijftienjarig bestaan van de band was een goede reden om alles uit de kast te trekken voor dit optreden." Het belooft dan ook een spetterende avond te worden. Richard: "Er komen drie achtergrondzangeressen die echt keigoed zingen. We krijgen bezoek van oude bekenden van de band zoals oud-zanger Rients en ook oud-gitarist Erik speelt een nummertje mee. En niet te vergeten: we worden vergezeld door de mannen van Long Way Blues. Deze bluesmannen uit Boskoop en Bodegraven spelen echt fantastisch. Houd je van blues, dan moet je dus sowieso komen kijken. Daarnaast kan het publiek deze avond rekenen op het beste van Little Stef en natuurlijk trekken we ons beste pakkie aan."

Vijftien jaar Little Stef. Op naar de volgende vijftien jaar? De bandleden: "We zien wel hoe het loopt. Zolang we er lol in hebben
gaan we gewoon lekker door. En zolang we Stef hebben natuurlijk!" Tekst: Simone Edelman

Advertentie

Categorieën