Afbeelding

Reedeurp beleeft een fantastisch carnavalsweekend

Algemeen

Met een optocht met meer dan 700 deelnemers was de optocht een groot succes! Nadat de burgemeester om 11.11 uur de sleutel van het dorp had overhandigd aan Prins Jeroen STAAL en zijn hofdames Nathalie en Jorinda, trok de stoet met 50 groepen al feestend en swingend via Reeuwijk-Brug in de richting van de luidende kerk klokken in Reeuwijk-Dorp. Op het plein konden de prijswinnaars worden gehuldigd en kon het feest beginnen. Een héél gezellig feest.

Carnavalsmis

Het thema van de zondagdienst was dit jaar 'Oplaadpunt', in de optocht van zaterdag was het thema al bekendgemaakt. Bij binnenkomst van het Reedeurper Mannenkoor werd het Luizenmoeder lied 'Hallo allemaal, wat fijn dat u er bent' gezongen. Een mooie opmaat voor de binnenkomst van de hele stoet, echter zonder de Prins! Hij bleek helemaal op te zijn, liep met een stalen bint en verwoordde prachtig van al zijn inspanningen. Kapelaan Van Paassen vond dat het tijd werd om 'op te laden'. De kinderen zongen een Energielied wat prachtig klonk. Ook Toos en Cia, de moeders van Prins en Hofdames, spraken in een lied hun kids lief toe: 'bij mij kan je altijd opladen'. De blaaskapel had goed z'n best gedaan en bracht sfeer, de familie van de Prins en Hofdames lazen de Voorbede voor. En daarna de traditie van de Vredeswens: iedereen de banken uit om elkaar de hand te schudden en samen het vredeslied meezingen, het blijft altijd een kippenvelmomentje. Na ruim een uur waren we door alle liedjes en mooie pakkende teksten weer opgeladen en dat was aan de Prins te merken. Hij kwam huppelend naar voren, zong samen zijn hoffies 'I'am so exited', geholpen door zijn vrienden en kan weer 10 jaar door! De stalen bint mocht hij achterlaten en met een licht juk, vol lekkere chocolaatjes, kon hij de kerk verlaten. Vol energie, volledig opgeladen kon iedereen verder feesten.

Na de mis gaat iedereen richting Amicitia voor het gezinscarnaval waar er nog lekker werd gehost. Aan het einde van de middag moest Jeugdprins Damian Versteeg zijn steek alweer inleveren. Uiteraard gingen de prins, zijn hofdames en de rest van groep 8 met veel gejuich van het podium, een jaar om nooit te vergeten. 's Avonds werd het feest voor de volwassenen voortgezet. Vanaf negen uur druppelden de eerste carnavalsvierders Amicitia binnen. Vele fantasievolle creaties liepen door de zaal, van Smileys tot Koekiemonster.

Eetfestijn

Maandag was het schuurfeest en dweilen met de keuken open. De derde feestavond op rij begon met het nu al jaren terugkerende schuurfeest. Carnavalsvierders uit Reeuwijk én Boskoop kwamen samen en al in het eerste half uur vloog het dak er af. Rond etenstijd vertrokt de hele meute in polonaise richting Amicitia voor het grootste eetfestijn wat Reedeurp ooit heeft gekend. Het was namelijk tijd voor 'dweilen met de keuken open'. Aan lange tafels wordt iedereen voorzien van heerlijk eten en er wordt ook gezorgd voor passend vermaak met 'De Reedeurper Artiesten Parade'. Vrolijke muziek en onvermoeibare Reedeurpenarren, ze vormden de perfecte ingrediënten voor een enorm gezellige carnavalsavond.

Beeld: Eline Zeilstra, Judith Weck, Letty Blanken

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën