Afbeelding

Ondernemers Broekvelden en Groote Wetering investeren in glasvezel

Algemeen

Bodegraven - Alle ondernemingen op de bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering worden aangesloten op een glasvezelnet. De kosten, circa 100.000 euro, worden geheel betaald vanuit Ons Fonds. Deze door ondernemers aangestuurde organisatie beheert het geld dat via een opslag op de OZB in een speciale pot wordt gestort. Dit geld is bestemd voor het initiëren en ondersteunen van initiatieven die het ondernemers­klimaat verbeteren.

De pot die beschikbaar is voor Broekvelden, Groote Wetering en Dronenhoek wordt beheerd door ondernemersvereniging OCB. Het bestuur, onder voorzitterschap van Peter Domburg, heeft in samenwerking met Rekam de operatie voorbereid. Domburg: "Wij hebben uitgebreid gezocht naar de juiste partner voor dit project en die hebben we in Rekam gevonden." De komende maanden zal het glasvezelnet worden uitgerold. Iedere onderneming beslist vervolgens zelf of ze aansluit op het net en onderhandelt zelfstandig over de voorwaarden. Domburg: "We maken gebruik van de collectiviteit om de kosten beheersbaar te houden, maar uiteindelijk beslist iedere ondernemer over zijn/haar eigen bedrijfsvoering. Het belangrijkste is dat ondernemingen nu tegen aanvaardbare kosten optimale toegang krijgen tot de digitale snelweg."

Camerabeveiliging

Op de onlangs gehouden ledenvergadering van de OCB (Ondernemers Collectief Bodegraven) is tevens besloten dat de camerabeveiliging op Groote Wetering en Broekvelden zal worden uitgebreid. Nu staan camera's aan de toegangswegen, in de volgende fase komen ook camera's op plekken binnen de bedrijventerreinen. De camerabeelden worden bewaakt door een beveiligingsbedrijf, dat bij onraad actie onderneemt. Praktijkervaringen leren dat door camerabewaking het aantal inbraken op bedrijventerreinen sterk daalt.

bestuur

Op dezelfde ledenvergadering zijn nieuwe bestuursleden voor de OCB benoemd. Peter Domburg nam het voorzitterschap over van Henri Stolwijk. Ineke Griffioen (Griffioen Transport BV) en Sander Vermeulen (Vergeer Kaas) traden toe tot het bestuur, dat verder bestaat uit Jac Verkleij (Vepo Cheese) en Marc Bakker Schut (Van Dam Bodegraven BV).

Advertentie

Categorieën