Logo kobr.nl
Foto:

Lokale restaurants in Lekker 500

Reeuwijk - Al 41 jaar is de Lekker 500 dé restaurantgids van Nederland. Restaurants die in de lijst zijn opgenomen, zijn daarom met recht trots op een vermelding. Het bewijst dat ze tot de top van Nederland behoren daar waar het gaat om de lekkerste restaurants.

Restaurant 't Vaantje in Reeuwijk staat dit jaar wederom in deze restaurantgids vermeld. Extra bijzonder is dat het al voor het negende jaar op rij is dat 't Vaantje is opgenomen in deze toplijst. Eigenaresse/gastvrouw Jolanda van der Lee: "We zijn supertrots op ons hele team en Darryl Rosengarten als chef-kok in het bijzonder. Hij staat aan de basis van de gerechten waar wij de gasten mee willen verwennen. Vanzelfsprekend in een sfeervolle ambiance met gastvrije en attente bediening. Iedereen is welkom om dit zelf eens te komen ervaren." Daarbij wijst zij op de nieuwe kaart met heerlijke gerechten en op het wildseizoen dat van start is gegaan, met een variatie van fazant tot wildstoof en van hert tot Reeuwijkse gans. "Wij ruimen voor de lokale lekkernijen graag een plekje in op onze kaart."

Gelegen op de grens van Reeuwijk en Waddinxveen heeft ook Restaurant De Landerij voor het eerst een plekje in de Lekker 500 weten te bemachtigen. Gastheer Erwin van Munsteren en chef-kok Eric Verboon zijn zeer blij met de derde bekroning in ruim drie jaar tijd voor De Landerij. Erwin: "We zijn vorig jaar als tweede geëindigd bij de bekende jaarlijkse restaurantbeoordeling van het AD en bij de Terrassentrofee van dezelfde krant scoorden wij vorig jaar maar liefst een 8,9! En dan nu voor het eerst een plek in de Lekker 500. Een geweldig compliment dat wij mogen ontvangen en tevens het bewijs dat wij op de juiste weg zitten. Wij bieden naast de à la cartekaart het concept van shared dining. Een proeverij van kleine gerechtjes. Negen van de tien van onze gasten kiezen hiervoor. We zorgen daarbij dat wij continu variëren, elke zes weken wat anders met onder andere seizoensproducten en lokale ingrediënten. Zo hebben wij nu van een Reeuwijks veld met pompoenen zeven verschillende bereidingen weten te maken. Echt een ontdekkingstocht voor de gasten, die juist die verrassing weten te waarderen."

Meer berichten