Logo kobr.nl
Onderwaterscooters
Onderwaterscooters (Foto: )

Jeugdactiviteiten in meivakantie

Bodegraven-Reeuwijk - In de meivakantie zijn er in onze gemeente en in de regio verschillende jeugdactiviteiten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Onderwaterscooters

Bodegraven - Na het grote succes van vorig jaar komt zwemmen met een onderwaterscooter terug bij Sportcentrum De Kuil in Bodegraven en wel op maandag 29 april (13.00 en 15.30 uur) en dinsdag 30 april (11.00 en 13.00 uur). De activiteit wordt in een groepje van maximaal vijf kinderen gegeven en duurt 30 minuten. Deelnemers mogen meedoen als zij tussen de 8 en 15 jaar zijn én een zwemdiploma in bezit hebben. De kosten bedragen € 12,50 (dit is inclusief vrijzwemmen). Aanmelden via de website.

www.senw-br.nl

Sport try-out dansen

Bodegraven - Buurtsportcoach organiseert een sport try-out dansen. Iedereen tussen de 8 en 15 jaar kan donderdag 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur kennismaken met verschillende dansstijlen in sporthal De Sporthoeve. Twee dansstudio's, Studio Viva Dans en Studio Forza, werken mee aan deze kennismaking. Op de sport try-out heb je gelijk vier verschillende dansstijlen die je in één middag kunt proberen. Inschrijven via de website.

www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl

Peutervoetbal

Reeuwijk - Op woensdag 1 mei organiseren de buurtsportcoaches een sportieve ochtend voor de allerkleinsten. Kinderen tussen 2 en 5 jaar kunnen onder begeleiding van een ouder/verzorger kennismaken met voetbal. Op spelenderwijze leren zij de verschillende aspecten van het voetballen in sporthal De Meerkoet in Reeuwijk. Na het volbrengen van alle onderdelen behalen de kinderen een peutervoetbaldiploma! Deelname kost € 3,50 per koppel. Inschrijven via de website.

www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl

Animatiefilm Rita & Krokodil

Gouda - In de meivakantie vertoont Filhuis Gouda voor peuters en kleuters een compilatie van acht filmpjes van vijf minuten met als titel Rita & Krokodil. De filmpjes zijn gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboeken-reeks van Sírí Melchior. De kleine Rita zit bomvol energie en in haar rode jurkje met witte stippen danst ze door het leven. Voor elke dag heeft Rita wel een nieuw plannetje. Soms moet ze haar boezemvriend Krokodil overhalen om mee te doen. Die ligt het liefst in bad of verorbert een lekker maaltje. Eén ding staat vast: Rita en Krokodil hebben samen veel plezier en vinden elke keer weer een goede oplossing wanneer ze in een avontuur verzeild raken.

www.filmhuisgouda.nl

Kinderboek lenen

Bodegraven-Reeuwijk - Tijdens de meivakantie houden alle vestigingen van de Bibliotheek de Groene Venen de normale openingstijden aan. Dit geldt dus ook voor de bibliotheek in Waarder en de jeugdbibliotheek in Reeuwijk-Brug, beiden gevestigd in een schoolgebouw. Zo kunnen kinderen ook in de meivakantie een boek lenen. De bieb in de Prins Willem Alexanderschool is open op maandag (15.30-17.00 uur), dinsdagavond (18.30-20.00 uur) en woensdag (12.30-14.00 uur). De jeugdbibliotheek aan de Meentweide 2 in Reeuwijk-Brug is open op maandag van 15.00-17.00 uur en op woensdag van 11.00-14.00 uur. De overige collectie is te vinden aan de Van Staverenstraat 39.

Kindermiddag bij Hortus Populus

Bodegraven - Op woensdag 1 mei van 13.30 tot 16.00 uur ben je van harte welkom op de moestuin van Hortus Populus (tegenover het afvalbrengstation in Bodegraven). Je kunt meedoen met leuke zoek- en raadspelletjes, helpen met zaaien of plantjes poten, broodjes bakken boven een vuurtje en wat lekkers maken van spullen uit de moestuin. Als je zin hebt om mee te doen, kun je binnenlopen een meedoen. De toegang is gratis. Je kunt je ook even aanmelden, zodat de organisatie weet hoeveel kinderen komen (telefoon 06-29173341 of e-mail info@duurzaambodegravenreeuwijk.nl).

Meer berichten