Logo kobr.nl
ESTO
ESTO (Foto: André van Egdom)
Sport

Zwammerdam in gevarenzone, Rohda'76 bedwingt kampioen, ESTO kan nog ontsnappen aan nacompetitie

Zwammerdam - VV Zwammerdam verzuimde afgelopen zaterdag om drie punten bij te schrijven. De mannen van Jack Harmsen gingen tegen het het Leidse LVV Lugdunum met 3-0 onderuit. Na de goede prestatie vorige week tegen de kampioen van Nispen dachten de Dammenaren weer aan een goed resultaat. Maar, net als bij de andere wedstrijden, was het afmaken van de kansen het probleem. Door deze score staan de Dammenaren op een degradatieplaats. Het team heeft nog kans om van deze plaats af te komen, maar daarvoor hebben zij alle supporters nodig. Komende zaterdag spelen ze tegen CVC.

Bodegraven - Op bezoek bij kampioen Gouda liet Rohda'76 een verdienstelijk gelijk spel noteren: 1-1. Een einduitslag die al binnen tien minuten op het digitale scorebord stond. De wedstrijd was amper op gang of de talentvolle junior Jeroen Schouten opende de score, 0-1. Lang duurde de vreugde in het Bodegraafse kamp niet. Luttele minuten na de verrassende openingstreffer kwam de thuisclub langszij via Issam el Bouazatti: 1-1. In de slotfase drong de thuisclub nog aan, maar de laatste linie en doelman Tim van Jaarsveld gaven geen krimp. Komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Een interessante derby waar nog iets op het spel staat. Althans, voor tegenstander WDS. De Driebruggenaren moeten winnen om zich te verzekeren van een plaats in de nacompetitie. De wedstrijd op sportcomplex De Broekvelden begint om 14.30 uur.

Het net van de nacompetitie sluit zich weliswaar voor ESTO, maar het behield toch nog een kleine opening om in de laatste competitieronde daaraan nog te kunnen ontsnappen. Het heeft het dan wel niet in eigen hand, maar het kan nog! Na het teleurstellende verlies tegen Stompwijk '92 (4-2) kon ESTO zich overigens geen volgende nederlaag permitteren. Maar overeind blijven tegen de Rijpweteringers die al een poos stabiel de 2e plek in 2C bezet houden, is geen geringe uitdaging. ESTO moest dan ook alle zeilen bijzetten. In de 1e helft hield ESTO zich evenwel goed staande. In de 2e helft bleven beide ploegen zoeken naar de openingstreffer. Dat ROAC in de regel moeilijk scoort, bleef in het 2e bedrijf niet onverbloemd. Kansen genoeg over en weer maar de brilstand kwam verwonderlijk genoeg niet van het scorebord: 0-0. Het verdiende punt bracht ESTO nog naast ONA op de ranglijst. Voor ESTO volgende week het doel om nog langs de Gouwenaars te komen om nacompetitie buiten de deur te houden. Dan zal het wel RVC '33 op de knieën moeten krijgen en moet ONA in de fout gaan. Het is nog mogelijk!

Meer berichten