Logo kobr.nl
Foto:

BZ&PC zwemmen op de Synchrobeat en NK Vrije Combinatie

SYNCHROONZWEMMEN

Het weekend van 15 en 16 juni heeft BZ&PC met een groep van 24 synchroonzwemsters deelgenomen aan de Synchrobeat en NK vrije combinatie. Deze vond dit jaar plaats in het Sloterparkbad te Amsterdam. De Synchrobeat is het NK voor synchroonzwemsters onder de 12 jaar (AGE I) en onder de 15 jaar (AGE II). De NK Vrije Combinatie is een uitvoeringenwedstrijd welke bestaat uit maximaal tien zwemsters die een choreografie-combinatie maken van de onderdelen solo's, duetten, trio's en ploegen, deze choreografie is volledig vrij.

NK Synchrobeat

De dames van AGE II moesten als eerste hun techniekwedstrijd doen en moesten vier figuren laten zien. De resultaten van deze figuren wedstrijd bepaalden of deze meiden op zondag hun uitvoeringen mochten zwemmen. Voor AGE II was het puntenaantal dat zij behaalden helaas niet voldoende, zij mochten op zondag geen uitvoering laten zien. Ook AGE I behaalde niet voldoende punten en hierdoor was een finaleplek net te hoog gegrepen. Ze mocht wel haar uitvoering voorzwemmen op zondag en opende hiermee de uitvoeringenwedstrijd van de AGE I solo's.

NK Vrije Combinatie

De zaterdag werd afgesloten met de NK vrije combinatie. Voor de Combo geldt geen voorronde. BZ&PC nam dit jaar met twee ploegen deel aan dit NK. De ploeg 'Jackson 5' zwom het puntenaantal van 56,0667 bij elkaar en eindigden daarmee op de zestiende plaats. De ploeg 'Boney M' zwommen het puntenaantal van 58,1000 bij elkaar en eindigende daarmee op de dertiende plaats.

De synchroonzwemsters uit de bovenbouw zwemmen volgende weekend nog een limietenwedstrijd waarmee ze een limiet voor volgend seizoen kunnen halen. De onderbouw zwemt het weekend daarna nog een meerkamp. Daarna kunnen ook zij gaan genieten van hun welverdiende vakantie.

Meer berichten