Deze carnavalsgroep ontving de eerste prijs bij de senioren.
Deze carnavalsgroep ontving de eerste prijs bij de senioren. Foto: Eric vd Wetering

Hét weekend waar alle feestneuzen naar uitkeken

Algemeen

REEUWIJK - Al na de feestdagen in december begon het bij de Reedeurpenarren te kriebelen… Want het volgende feest, dat was carnaval! Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, hét grote carnavalsweekend in Reedeurp.

Om precies 11.11 uur overhandigde burgemeester Christiaan van der Kamp op zaterdag 22 februari de sleutel van Reedeurp aan Prins Pliek als startsein van een ouderwets gezellig carnavalsweekend.

In de carnavalsoptocht trokken ruim vijftig prachtige karren, bouwsels, groepen en individuele deelnemers door de kernen van Reeuwijk, waar veel publiek genoot van de kleurrijke en grappige creaties. We gingen met sommige karren op reis naar Venetië of Mexico. Andere karren lieten ons dansen in de disco of namen ons mee naar het casino. Vlak voor aankomst in het tot Reedeurp omgedoopte Reeuwijk-Dorp sloten de deelnemers van de Kinderoptocht aan. Ook daarin waren geweldige bouwsels te bewonderen.

Er volgden het weekend nog diverse activiteiten, te beginnen met het Kindercarnaval op zaterdagmiddag en het Groot Carnaval op zaterdagavond. Op zondag waren de Carnavalsmis en het Gezinscarnaval twee traditiegetrouwe hoogtepunten. De Carnavalsmis op zondagmiddag begon met zang door de pastoor. De feestelijk versierde kerk zat weer vol met allemaal verklede Reedeurpers. Het Reedeurper mannenkoor en blaaskapel De Uitblazers begeleidden de mis. De zondag werd afgesloten met een feest en maandag was er een schuurfeest, maar om de locatie te achterhalen moesten de Redeurpenarren goed luisteren naar de geruchten.

De échte die-hard carnavalsvierders gaan natuurlijk door tot en met woensdagavond. Deze avond gingen zij terug naar de tijd dat ze met hun familie naar de camping gingen met een groot retrofeest op de Campingdisco!

Ook alle andere onderdelen mochten er zijn, gelet op de grote belangstelling en het enthousiasme bij de aanwezigen. Iedereen heeft genoten van carnaval in Reedeurp!

Beeld: Eric van de Wetering

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën