Geen opvolging: fokzeugenbedrijf Kon Waarder stopt | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto: Wim de Boevere

Geen opvolging: fokzeugenbedrijf Kon Waarder stopt

WAARDER - Passanten op de Groendijck in Waarder hebben vast wel even stilgestaan of tenminste verrast opgekeken bij het zien van het grote roze opblaasbare varken en de opvallende teksten ter hoogte van het bekende fokzeugenbedrijf Kon Waarder. De reden? Het bedrijf van Cor (67) en Aaldert (65) Kon is gestopt.

Bij gebrek aan opvolging moesten de broers Cor en Aaldert de activiteiten deze maand beëindigen. Begin vorige week zijn alle nog aanwezige dieren opgehaald en de stallen zijn helemaal leeg.

Al ruim honderd jaar was er op dezelfde locatie, toen nog Voordijk en nu Groendijck hetende, een gemengd agrarisch bedrijf gevestigd met koeien, varkens en een kaasmakerij. Het gezin kreeg onder meer zeven zonen, waarvan er vijf in de agrarische sector werkzaam zijn. Drie van de broers zijn elders in de regio aan de gang gegaan. Cor en Aaldert zijn in Waarder gebleven en hebben zich meer en later uitsluitend op het fokken van varkens toegelegd. In 2006 hebben zij het fokzeugenbedrijf de naam ‘Kon Waarder’ gegeven, met de nadruk op kwaliteit met drie R’en: Rust, Reinheid en Regelmaat. Per jaar waren zij in staat om gemiddeld 20.000 prachtige biggen af te leveren, maar daar is vanaf begin november van dit jaar, door de ontbrekende opvolging, een einde aan gekomen.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten