Afbeelding

Een memorabele carnaval in solonaise

Algemeen

REEUWIJK-DORP - Dat carnaval dit jaar niet gevierd kon worden zoals andere jaren, was al enige tijd duidelijk, maar niks doen is ook geen optie. De koppen zijn bij elkaar gestoken en er is een programma bedacht waardoor het toch (coronaproof) een fantastische dag is geworden. Dit jaar geen polonaise maar solonaise in de huiskamer.

Vanuit een radiostudio met livestream is traditioneel om 11 over 11 gestart en heeft iedereen tot 7 uur ’s avonds mogen genieten van een digitale carnavalsshow. Met Bianca Mathot en Jordy van Oostwaard als radio DJ’s en over de dag nog verschillende sidekicks, zat de dag vol entertainment. Onder andere de eigen inbreng van de optochtcommissie, de Raad van 11 en de buitenfeestoplocatie-commissie maakte het een heus interactief spektakel, waar iedereen vanuit zijn eigen huiskamer van kon genieten.

Voor de jeugd was er een miniatuuroptocht waarbij alle kinderen thuis hun eigen miniatuur carnavalskar kon bouwen. De Jury kwam langs de ramen om de creaties te bewonderen en te beoordelen. Duuk van der Wolf ging er aan het einde van de dag met de hoofdprijs vandoor. Hij had een geweldige Reedeurpse lego-optocht gemaakt. Daarnaast was er ook nog een kleur- en knutselwedstrijd waarbij Narrie het thema was. Het was aan de Jeugdprins Daafalaaf en zijn jeugdhofdames Richelle en Babet om de prijzen uit te reiken.

Familie Van der Werf heeft met de Tempelse Volleybalclub de prijs voor het best versierde huis gewonnen. Als je niet beter wist zou je met de aanblik van hun huis en tuin denken dat het een normaal carnavalsjaar was.

Het absolute hoogtepunt was de Carnavals Drive-thru. De route over het terrein van Van der Wolf Plant bracht je langs de radiostudio, een uitgifte loket waar Prins Pliek met zijn hofdames Mandy en Laura een Reedeurpenarren feestpakket uitdeelden en eindigde in een autodisco waar je vanuit je eigen auto nog een feestje kon bouwen.

Ondanks dat iedereen genoten heeft van dit digitale spektakel, hoopt de organisatie dat er volgend jaar weer een echt carnavalsjaar beleefd kan worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën