Wethouder Kees Oskam, Saskia de Wit van stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk en Annemarie Visser van de Zwerfafval Challenge.
Wethouder Kees Oskam, Saskia de Wit van stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk en Annemarie Visser van de Zwerfafval Challenge.

Campagne Buitengewoon Schoon tegen zwerfafval

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op initiatief van stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk en de gemeente, in samenwerking met de Zwerfafval Challenge, komen er tijdens het recreatieseizoen extra openbare toiletten, afvalbakken en dispensers met afvalzakjes in het Plassengebied. Dit gebeurt onder de noemer Buitengewoon Schoon.

Afval op straat en in de natuur. Voor niemand fijn, voor geen enkel mens of dier. En waarom ligt het er? Iemand heeft dit gekocht, gebruikt en daarna achtergelaten. Best raar, toch? Dat doe je thuis ook niet. Daar gooi je het zonder na te denken in de vuilnisbak. Dat kan buiten natuurlijk ook. De initiatiefnemers helpen jou en de natuur graag een handje door op diverse locaties dispensers met afvalzakjes op te hangen.

Wat ze willen zeggen is dat je natuurlijk meer dan welkom bent. Voel je vooral thuis, maar ruim wel je afval op of neem mee terug wat je hebt meegenomen. En misschien wel iets extra’s wat een ander heeft laten slingeren. Op 21 maart is er natuurlijk al hard gewerkt aan het opruimen van het afval tijdens de nationale dag Nederland Schoon, maar de initiatiefnemers willen graag een blijvende indruk achterlaten. Daarom deze actie: Buitengewoon Schoon!

Tijdelijke afvalpunten en openbare toiletten
Tegelijkertijd worden er, net als vorig jaar, extra afvalpunten rond de Reeuwijkse Plassen gerealiseerd. Naast tijdelijke toiletten worden er ook extra vuilnisbakken geplaatst. Deze afvalpunten kun je vinden in de buurt van

• splitsing op Notaris D’Aumerielaan, Ree en het Lucassenlaantje

• Korssendijk, tussen Restaurant ’t Vaantje en recreatiestrook Elfhoeven

• Hortemansdijk/Lecksdijk, ter hoogte van het watertappunt

• Twaalfmorgen, ter hoogte van het recreatieterrein

• Elfhoevenstrook, bij de entree Korssendijk

Buitengewoon Schoon
Met dit initiatief willen de initiatiefnemers bezoekers van het gebied tegemoet komen. Maar zo zorgen ze er natuurlijk ook met elkaar voor dat het kwetsbare Plassengebied de moeite waard blijft. Voor mens en dier. Dus daarom: samen houden we Bodegraven-Reeuwijk Buitengewoon Schoon!

Advertentie

Categorieën