Foto:

Geslaagde heropening theater Evertshuis

BODEGRAVEN – Na maanden van stilte door de lockdown was het zaterdag 5 juni eindelijk zover dat het Evertshuis de theaterdeuren weer wijd open mocht zetten voor publiek. De rode loper werd letterlijk uitgelegd.

Er klonk spanning en geroezemoes vooraf in de foyer. ‘Mogen we wel zitten of moeten we gelijk de zaal in? En mag het mondkapje dan af?’ De gastvrouwen begroetten alle bezoekers weer vol enthousiasme en vriendelijkheid. Er is nog geen pauze, dus drankjes mogen mee in de zaal en natuurlijk mag het mondkapje af als bezoekers in de zaal zitten. Licht uit, spot aan…

Een lege plek

Theatermaker, voormalig stadsdichter van Gouda en programmamaker bij KRO-NCRV Ruud Broekhuizen mocht het seizoen dit jaar ‘heropenen’. Hij komt oorspronkelijk uit Bodegraven en er zaten dan ook veel bekenden en familie in de zaal. Zijn prachtige, poëtische en muzikale voorstelling ‘Een Lege Plek’ liet 45 bezoekers ademloos luisteren naar zijn verhaal.

Ruud vertelde in zijn voorstelling op geheel eigen wijze over liefde, dood, eenzaamheid, verdriet en over de rauwheid en de zachtheid van het leven. Verhalen vertellen is zijn kracht. Hij verleidde de bezoekers als het ware zijn verhaal in, eigenlijk losse verhalen die toch allemaal met elkaar verbonden zijn. De voorstelling werd afgewisseld en aangevuld met prachtige pianomuziek en spel van Sabien Lommel, gitaar en zang door Paulien van der Stadt, cello door Mariëlle Rijkaart en viool van Hartini van Rijssel. Haar Indonesische roots vormden ook een onderdeel van het verhaal.

Kaartverkoop

Achter de schermen wordt door medewerkers en vrijwilligers van het Evertshuis druk gewerkt aan een gevarieerd theaterprogramma voor het nieuwe seizoen vanaf september. Ze zijn blij dat het theater weer open kan, maar het blijven spannende tijden. De kaartverkoop voor vrienden start op vrijdag 11 juni en op 18 juni om 12.00 uur start de losse kaartverkoop voor iedereen. De verkoop is uitsluitend online, de theaterkassa blijft voorlopig nog gesloten.

Vóór de zomerstop is er nog plek bij de hilarische voorstelling ‘OppasOpa’ van Rik Hoogendoorn op zaterdag 19 juni. Voor meer informatie, zie www.evertshuis.nl.

Meer berichten