Het dak van de rood-witte tent gaat eraf! Beeld: Eric van de Wetering
Het dak van de rood-witte tent gaat eraf! Beeld: Eric van de Wetering

Honderden bezoekers voor het Midsummer Night Festival

Algemeen

REEUWIJK

Van donderdag 16 juni tot en met zaterdag 18 juni vond het het Midsummer Night Festival plaats, georganiseerd door carnavalsvereniging De Reedeurpernarren. Op een weiland aan de Randenburgseweg tussen Reeuwijk-Dorp en Boskoop in bezochten honderden bezoekers het zomerfeest. De organisatie spreekt van een geslaagd evenement: “Het was heel erg gezellig,”

door Lars Ferwerda

Op donderdagavond barstte het feest al los met een ‘Tiroler im Summer’ party waarbij iedereen gekleed kwam in dirndl of lederhose. De Limburgse band Wir sind spitze gaf een verassende en energieke show. Omdat het Tirolerfeest in februari niet door kon gaan vanwege corona, was besloten om dat nu te vieren. Dat maakte het Midsummer Night Festival een dag langer.

Zaterdagmiddag konden de kinderen zich vermaken met schminken, het lasergamedoolhof, een springkussen, een zwembadje en de poffertjeskraam. Daarnaast was er de strijd tot sterkste Reedeuper met voor de kinderen onder andere spijkerbroekhangen en waterflessen tillen. In elke leeftijdsklasse was er een winnaar die als kleine krachtpatser of grootste spierbundel een plekje op het podium veroverde.

De volwassenen konden hun hart ophalen met het afleggen van een parcours met een trekkerband, roltrekken met een zware wals en in de finale mocht er in teams een trekker vooruit worden gesleept. Aangemoedigd door het publiek, die van het zonnetje genoot, werd René van Dijk verkozen tot sterkste Reedeurper.

In de avond werd de muziek verzorgd door acts als Effe Serieus en Hottub Hero’s. Met plaktatoeages, opblaasflamingo’s, opblaasgitaren en confetti en vooral veel uiteenlopende genres aan muziek zoals hardrock, R&B en 80’s & 90’s ging het dak van de rood-witte tent eraf.

Druk bezocht

Carola de Wit, commissielid van de Reedeurpernarren en medeverantwoordelijk voor de organisatie van het festival: “Van jong tot oud, ieder had het naar zijn zin, ook het weer was genieten. De bands waren heel erg leuk, het was echt feest. We willen als organisatie alle vrijwilligers bedanken die het festival mogelijk hebben gemaakt, zoals de familie Van Roonen die zorgde voor het eten, de famillie Verkleij voor het openstellen van zijn terrein en de vele andere helpende handen!”

Het festival werd druk bezocht en de bezoekers kwamen niet alleen uit Reeuwijk-Dorp, maar bijvoorbeeld ook uit Boskoop. Op donderdag kwamen er 260 bezoekers, op vrijdag 355 en op zaterdag trok het feest over de hele dag zelfs 650 bezoekers.