V.l.n.r.: Raven Maaskant, Phoenix Schipperus, Jess Hoefs
en Seijno van Nieuwkoop.
V.l.n.r.: Raven Maaskant, Phoenix Schipperus, Jess Hoefs en Seijno van Nieuwkoop.

Wraith grunt naar volgende ronde op Hollands Got Talent

Algemeen Muziek in de Kijker

Muziek in de Kijker

In de rubriek Muziek in de Kijker besteden we aandacht aan lokale bands en singer-songwriters (artiesten die zelf hun muziek schrijven en spelen). Dit keer besteden we aandacht aan de band ‘Wraith’.

De naam van de band, Wraith, is bedacht door de gitarist, die is geïnspireerd door de HBO-serie Game of Thrones. Een ‘wraith’ is een spookachtige verschijning en een van de schepen had deze naam.

Grunt

De band bestaat uit vier jongeren die één ding gemeen hebben: muziek maken, en dan specifiek metal. Frontvrouw Phoenix Schipperus grunt daarbij! De ‘grunt’, ook bekend als ‘death grunt’, ‘(death) growl’ of ‘death vocals’ is een veelvoorkomende zangtechniek in de metal, met name de death metal, en is een gutturale zangtechniek.

Muziek is communicatie

De bandleden denken allemaal anders. Eén inspiratiebron hebben ze daarom niet. Samen muziek maken is wat de bandleden van Wraith heel tof vinden. Muziek is voor hen het uiten van emoties en een manier om met elkaar te communiceren tijdens het spelen. De nummers komen tot de bandleden als beelden. Seijno van Nieuwkoop: “Het is alsof je een videoclip in je hoofd hebt en daar maak je muziek en tekst van.”

Optreden

De band heeft al aardig wat shows ‘onder hun riem’ met als hoogtepunt hun deelname aan Hollands Got Talent 2022 - ze waren afgelopen 17 september op tv te zien en zijn met vier stemmen voor door naar de volgende ronde. Seijno: “Maar daar stopt het niet bij. Wij zijn zowel op 17 september bij Plug Unit als op 8 oktober in de Hoge Rijndijk te zien in Woerden.” 

Benieuwd?

Wraith is al op veel plekken op het internet te vinden, bijvoorbeeld op Instagram via @wraith_officialband. Ook een belletje naar Seijno werkt prima. Hij is te bereiken op 06-16607018. 

Afbeelding