Onthulling mozaïekbank Waarder 30-03-2024.
Onthulling mozaïekbank Waarder 30-03-2024. Foto: Wim de Boevère

Gezang, een toast en veel belangstelling

Algemeen

WAARDER - Op zaterdagmiddag 30 maart is met veel enthousiasme en betrokkenheid vanuit het dorp de mozaïekbank feestelijk onthuld.

door Wim de Boevère

Na een lange uitgebreide voorbereiding en ontelbare uren vrijwilligerswerk was het eindelijk zover. Onder toeziend oog van naar schatting ruim honderd belangstellenden werd de zware bank op zijn definitieve plek naast het Huis van Alles gezet.

Het project werd met enorme toewijding gerealiseerd door een team van vrijwilligers, die ontelbare uren hebben gewerkt aan het ‘mozaïeken’ van de bank. De bank is kleurrijk voorzien van afbeeldingen die allemaal te maken hebben met Waarder en de landschappelijke omgeving. Met behulp van een met vlaggen en ballonnen versierde tractor met vorklift werd de bank vanaf de locatie bij de familie Kon langs een met ballonnen versierde route naar de plaats van bestemming gebracht. De gemeente had deze plek naast de ingang van het Huis van Alles gereed gemaakt. Na een korte inleiding door Leonne Dikmans namens het Huis van Alles, werd door wethouder Jan Leendert van den Heuvel samen met Cor Kon de feestelijke onthulling verricht.


Om de feestelijkheid van het moment te benadrukken, werden voorafgaand aan de onthulling door de aanwezigen twee coupletten van het Volkslied van Waarder gezongen. Er zijn naast de bank twee grote tegels aangebracht met daarop de namen van de sponsoren en alle betrokkenen die hebben bijgedragen of meegewerkt aan de realisatie van de bank.


Na de onthulling was het tijd voor een feestje. Drankjes werden rondgedeeld en er werd een toast uitgebracht op dit bijzondere moment. Met muziek van DJ Jan en smakelijke versnaperingen van ‘Grand Café op Wielen - Tap on Tour’ werd de feestvreugde voortgezet tot aan het einde van de middag en begin van de avond.


Het was een dag vol saamhorigheid, trots en feestelijkheid in Waarder, waar de mozaïekbank met veel inzet en betrokkenheid tot stand is gekomen. Dit initiatief toont de kracht van gemeenschapszin en vrijwilligerswerk, en zal ongetwijfeld een leuke ontmoetingsplek worden voor de inwoners van Waarder.

Onthulling mozaïekbank Waarder 30-03-2024.
Onthulling mozaïekbank Waarder 30-03-2024.

Advertentie

Categorieën