Afbeelding

De tijd vliegt

Column Een eigen kijk op

De tijd vliegt als je iets met plezier doet...tien jaar geleden, in mei 2009, nam ik als piepjonge makelaartaxateur Slingerland Makelaardij over. Na een ontzettend leuke tijd bij Alpha Makelaardij in Gouda wilde ik, met mijn kersverse diploma van de NVM op zak, mijn vleugels uitslaan. Onder het motto van Pipi Langkous 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!' vond ik in Reeuwijk mijn nieuwe, eigen plek. De naam 'Slingerland Makelaardij' was inmiddels zo gevestigd, dat die bleef. Dankzij alle mooie opdrachten en het vertrouwen dat we van onze klanten hebben gekregen - en nog steeds krijgen - is Slingerland niet meer weg te denken uit het Reeuwijkse.

Terugblikkend buitelen de herinneringen van die tien jaar over elkaar heen: de spannende eerste jaren, waarin je het ondernemerschap onder de knie moet krijgen. Met een uitglijder hier en daar, maar daar leer je van. Ook je eerste medewerker vergeet je niet snel: je wilt het graag goed doen, maar je moet echt groeien in 'werkgever zijn'. Ik ben heel blij dat ik vanaf dag één een goede coach naast me heb. Iemand die me af en toe een spiegel voorhoudt: Hé Angela, waar ben jij nou mee bezig? Daarnaast mocht ik ook nog twee prachtige kinderen verwelkomen: ze zijn me alles waard, die twee donderstenen! Wel heb ik vanaf het begin gemeld dat ik naast het moederschap ook voor 100% voor de zaak wil blijven gaan. En dat kan alleen maar met al die fijne mensen die er altijd voor me zijn. Vanaf deze plek: dank jullie wel!

Nu, in 2019, valt alles op z'n plek: met een ervaren office manager, een ervaren kandidaat-makelaar en een duizendpoot werkt het team als een geoliede machine. Slingerland Makelaardij is compleet. Ik kijk uit naar de volgende tien jaar!

Angela van der Wiel