Foto:
Anders bekeken

Bombardement

  Column

Loop je rechts of links van de weg of het pad? Wie wijkt uit als je op elkaar afstevent en de een voor rechts en de ander voor links heeft gekozen? Groet je je tegenligger of negeer je hem/haar? Ja, dit soort vragen doemt op nu ‘wij’ in Bodegraven-Reeuwijk net als de rest van Nederland aan het wandelen zijn geslagen. Even weg uit de coronasleur, even een frisse neus halen, ‘we’ doen het massaal.

Populaire trajecten zijn er genoeg: Bodegravers kiezen voor de rondwegen rond Bodegraven, een rondje door de polder via het Limespark en/of de Boerderijweg dan wel een rondje Zwammerdam via de oevers van de Oude Rijn. Onder Driebruggenaren is het Wierickepad een geliefde route. Ook in het Reeuwijkse plassengebied zijn diverse opties populair: een rondje Surfplas staat hoog genoteerd, maar dat geldt ook voor de Burg. Lucasselaan langs plas Elfhoeven. De Reeuwijkse en Goudse Houten oefenen vanzelfsprekend ook een grote aantrekkingskracht uit. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke kern heeft eigen routes.

Tja, ruimte en groen geven het leven in Bodegraven-Reeuwijk extra kleur. Maar ja, zoals met alles is er ook een andere kant. Want waar het druk wordt, kunnen mensen elkaar hinderen. De ANWB heeft op de site zelfs een speciale pagina met de etiquette voor wandelaars staan. Die staat, zoals dat in Nederland past, vol goedbedoelde raad. Zo adviseert de Bond ‘een tikje overdreven naar rechts te stappen’ als twee tegenliggers gezellig keuvelend op je af komen. Zo herinner je ze, meent ANWB schoolmeesterachtig, aan de anderhalve meter regel.

Tja. Veel wandelaars schieten tijdens hun tochten prachtige foto’s en delen die massaal op social media. Wat dat betreft biedt het naderende voorjaar nieuwe kansen. Na de ijspret en de sneeuwfoto’s van de afgelopen week wacht ons een bombardement aan beelden van ontluikende natuur en feeërieke zonsondergangen. Ook weer geinig.

Meer berichten