Foto:
Een eigen kijk op

In de genen

  Gesponsord

Hoe komt het toch dat van twee kinderen de één een sloddervos is en de ander een pietje-precies? Dat de oudste altijd alles kwijt is en de jongste feilloos weet te traceren waar het zoekgeraakte kledingstuk/fietssleutel/telefoon/schooltas ligt? Het zal wel in de genen zitten, denk ik dan.

Maar als je als sloddervos geboren wordt, heb je het in onze branche nu zwaar. Het aanbod van huizen is klein, er is een stuwmeer aan kopers en iedereen buitelt over elkaar heen om een woning te bemachtigen. Met als gevolg dat het ‘ouderwetse’ onderhandelen van loven en bieden heeft plaatsgemaakt voor allerhande nieuwe biedconstructies, waarvan de spelregels tijdens het spel soms ook nog eens veranderen. Dat is toegestaan, maar het maakt het kopen van een huis soms een zenuwslopende bezigheid. Als je je zaakjes niet goed voor elkaar hebt, trek je als koper eigenlijk bij voorbaat al aan het kortste eind.

Daarom gaan we bij Slingerland op voorhand al grondig te werk en bereiden alles voor: wat kan iemand aan hypotheek krijgen (zwart-op-wit, geen vage schatting), welke voorwaarden kunnen we stellen bij de bieding, etc. We maken samen met de klant een doortimmerd strategisch plan, zodat we na het moment van bieding ook écht meteen kunnen doorpakken. Ook bij de verkoop van een huis gaan we zo te werk. Want al lijkt het dat huizen tegenwoordig zichzelf verkopen, ook daar helpt een strategisch plan-van-aanpak het proces in plezierige banen te houden.

Je tot in de puntjes voorbereiden, scenario’s uitwerken, proactief zijn en continu schakelen met de klant; gezien de complimenten die we krijgen en de mooie beoordelingen op Funda, denk ik dat wij met z’n drieën oprecht mogen zeggen dat dit in onze genen zit!

Angela van de Wiel
Slingerland Makelaardij

Meer berichten