Beter én veilig omgaan met computer

Human Interest

Bodegraven-Reeuwijk - Vanaf september zijn er verschillende cursussen bij de bibliotheek om beter en veilig om te gaan met de computer. Het zijn beginners- en vervolgcursussen, ieder ook apart te volgen.

Klik & Tik 'De Basis' is de beginnerscursus. De digitale wereld gaat open en er wordt geleerd met de computer om te gaan. Deze cursus start in Bodegraven en in Waarder. Cursusdata voor beide locaties: 11, 18 en 25 september en 2 oktober. In Bodegraven wordt in het Evertshuis de cursus gegeven van van 9.30 tot 11.30 uur. In Waarder wordt de cursus gegeven op de Pr. Willem Alexanderschool van 19.30 tot 21.30 uur.

De vervolgcursus 'Het Internet Op' leert veilig het Internet kennen, online inschrijvingen doen, websites leren lezen en gebruiken etc. Deze cursus start op 9 oktober.

De derde cursus 'Samen op het Web' leert veilig interactief zijn op het Internet en anderen ontmoeten. Deze cursus start in Reeuwijk in het Huis van Alles op maandag 9, 16, 23 en 30 september. Voor deze cursus is basiskennis van de computer nodig.

Als je deze kennis hebt, kan je bij de cursus Digisterker leren hoe je bij de overheden al jouw gegevens kunt inzien, belasting regelen, en nog meer 'mijn-omgevingen' ontdekken. De cursus Digisterker start in het Huis van Alles in Reeuwijk in oktober. Heb je belangstelling of wil je meer informatie, neem contact op met de Bibliotheek. Voor de cursus Digisterker is het nodig dat je kunt omgaan met de computer.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van laptops van de bibliotheek. Deelname aan een cursus bedraagt 10 euro inclusief koffie/thee en eventueel het cursusboek. Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes. Opgeven via e-mail naar oefenen@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of bij aanmelding in de Bibliotheek zelf.

Advertentie

Categorieën