Afbeelding

Prins Pliek aan het roer van Reedeurp

Human Interest

Reeuwijk-Dorp - Zaterdag 9 november stond de Pronkzitting van carnavalsvereniging de Reedeurpenarren in het teken van het Eurovisie Songfestival. Een telefoontje van Richard de Jong was voldoende om Mark Rutte over te halen het Songfestival in Reeuwijk-Dorp te laten plaatsvinden. Een even grote onthulling was dat Prins Pliek (Patrick van Zoest) en hofdames Mandy en Laura van Leeuwen komend jaar het gezicht van de carnavalsvereniging en Reedeurp zijn!

Het eerste optreden op het Songfestival was er eentje van lang geleden: drie gezinnen zorgden als Frizzle Sizzle, Teach-In (Dinge-dong) en als ABBA voor een spetterende opening. Hierna namen Maurice en Pascal van Dijk de zaal mee voor een blik backstage in the Green Room, waar vrijwel alle kandidaten zelfverzekerd terugkeken op hun optreden. De broers Rudolf, André en Richard Vergeer brachten vervolgens als de Toppers hun 'Shine' oogverblindend ten tonele.

Afscheid van oudgedienden

Voor de drie raadsleden Raymon van Dijk, Jeremy Rorijs en Sven Schenkels was het na een ambtstermijn van 11 jaar tijd om afscheid te nemen van de Raad van 11. Ook bestuursleden André Vergeer en Charles Stoopman namen na ruim 25 jaar afscheid. De overige bestuursleden verzorgden met hun compilatie 'Is er leven na de show' gebaseerd op Freek de Jonge voor een waardig afscheid, waarbij André Vergeer en Charles Stoopman beide de prestigieuze titel 'erelid van de Reedeurpenarren' ontvingen. Toine Vermeulen kreeg dit jaar de Stekelbaars uitgereikt, een eervolle onderscheiding voor al zijn werk voor de vereniging van de afgelopen jaren.

Met de artiesten van Helemaal Top zat de sfeer er goed in en konden de kersverse Prins Pliek en zijn hofdames direct voorop in de polonaise. Ook bleek dat Raymon van Dijk de Raad van 11 blijft ondersteunen, hij heeft het stokje van Charles Stoopman overgenomen en is vanaf nu de Vorst van de vereniging.

Dansoptredens

De dansgroepen van de vereniging zorgden voor prachtige optredens. De Twinkels, Vonkjes en Sterren lieten een prachtige showdans zien. En ook de Vlammen gaven met hun gardedans een strak optreden. De dansleiding van al deze groepen zorgden met 'Euphoria' voor een daverende slotact van het Songfestival. DJ Raimo zorgde vervolgens dat de dansvloer van Gasterij Vergeer tot sluitingstijd goed gevuld was.

Afbeelding
Afbeelding