Logo kobr.nl
Foto: Marlien van Leeuwen

Tijd voor een sportief potje tafeltennis

  Human Interest

REEUWIJK-DORP - De gymzaal van Reeuwijk-Dorp is het domein van de tafeltennissers. Ze hebben een eigen gemaakte barruimte, in een hoek van de berging, die tevens dient als opslag van de tafeltennistafels. Het is een slimme manier van omgaan met de ruimte die je hebt. In de gymzaal staan vanavond vijf tafeltennistafels opgesteld. Zweetdruppels staan op de voorhoofden; er wordt hard gespeeld! Het is dan ook donderdagavond, de competitieavond waarop verenigingen uit de buurt wedstrijden komen spelen.

Verschillende leden vertellen enthousiast over hun club, als ze even niet hoeven te spelen. Jeroen Raaphorst: “Via een oproep van Fifty ViTT ben ik vorig jaar komen kijken. De eerste avond had ik het al erg naar mijn zin. Zo had ik dat nog niet eerder meegemaakt. Het was laagdrempelig en ik werd leuk ontvangen. Bij tafeltennis gebruik je spieren die je ook gebruikt, als je valt. Dat was een goede training voor mijn gedeeltelijk nieuwe knie.” Volgens Jan Poortermans, tafeltennisser sinds de oprichting in 1977, is evenwicht heel belangrijk. “Je moet goed met twee voeten op de vloer staan, zodat je snel kunt uitwijken om het tafeltennisballetje terug te slaan.” -'pingpongballetje' blijkt al jaren een verkeerde benaming.

Trainen doen de heren (en een enkele dame) op dinsdagavond. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de tafeltennisautomaat van de vereniging. Dit apparaat spuugt tafeltennisballetjes uit met verschillende effecten en snelheden. Op donderdagavond is er de mogelijkheid om competitie te spelen: mag wel, hoeft niet. Daarnaast wordt er Fifty Vitt gegeven, een combinatie van conditie- en tafeltennistraining, op de vrijdagmiddag. Er is dus maar liefst drie dagen speelplezier voor de enthousiastelingen.

Ben jij zelf enthousiast geworden? Op www.ttvreeuwijk.nl vind je meer informatie. Met veertig leden (wat groot is voor een tafeltennisvereniging) is er altijd wel iemand met wie je een klik hebt en je een sportief potje kunt spelen.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Meer berichten