Afbeelding

Tijdelijke verruiming terrassen Bodegraven-Reeuwijk

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het college heeft op 26 mei 2020 tijdelijke maatregelen vastgesteld om terrassen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te kunnen verruimen. De tijdelijke verruiming geldt tot 1 oktober 2020 en is tot stand gekomen naar aanleiding van de landelijk geldende 1.5 meter richtlijn. De horeca mag vanaf 1 juni weer open, onder de strikte voorwaarde dat de 1,5 meter richtlijn voor bezoekers is gewaarborgd. Door deze voorwaarde is het voor veel horecaondernemers niet, of beperkt mogelijk een terras te exploiteren binnen de huidige grenzen.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen (economie) wil de horeca een helpende hand toereiken: “De horeca is een belangrijke sector voor onze dorpen en heeft het zwaar te verduren gehad. De afgelopen weken hebben we veel overleg gevoerd en geïnventariseerd welke behoeften er liggen. We geven met deze tijdelijke regels ruimte en verantwoordelijkheid aan de ondernemers in deze moeilijke tijden. Daarnaast zorgt het ook gewoon voor gezelligheid in onze dorpen, waar we allemaal wel een beetje naar snakken”.

Via deze tijdelijke maatregelen onderstreept het college het belang van de horeca voor de gemeente en wordt bijgedragen aan het behouden van de horeca in deze lastige tijd. Tegelijkertijd houdt het College van B&W ook rekening met de leefbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid. De geschetste maatregelen vinden hierin een balans.