Eindelijk boete voor warmteleverancier Weideveld | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk

Eindelijk boete voor warmteleverancier Weideveld

  Politiek

BODEGRAVEN - Na jaren van aandringen door bewoners van Weideveld legt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk warmteleverancier Eteck een boete op van 7500 euro per dag zolang het bedrijf niet aan de contractuele eisen voldoet.

Op 13 januari stuurde de gemeente een aangetekende brief naar Eteck met de boodschap dat zij 7500 euro boete per dag dienen te betalen zolang ze niet voldoen aan de afgesproken tapwatertemperatuur, koeling en storingsrapportage. Voor elk aspect geldt een boete van 2500 euro per dag, waarbij de boete voor koeling pas ingaat vanaf 1 mei. De teller voor de andere twee aspecten gaat lopen vanaf 24 februari.

De brief handhaaft de eisen aan de warmtelevering die de gemeente in het oorspronkelijke contract met Eteck heeft afgesproken. Bewoners van de wijk Weideveld dringen al lang aan op handhaving op deze eisen, maar de gemeente koos tot nu toe voor het gesprek in plaats van juridische actie. Nadat Eteck keer op keer beloftes van verbetering niet nakwam, is de maat nu ook voor de gemeente vol.

Meer berichten