Afbeelding

Erepenning voor Lizette Visscher

Politiek

REEUWIJK - Burgemeester Christiaan van der Kamp heeft de erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk uitgereikt aan Lizette Visscher. “Je gaat Bodegraven-Reeuwijk verlaten, je verhuist naar het oosten van het land, maar op deze manier verbinden we je toch voor altijd aan onze gemeente,” licht de burgemeester toe.

Lizette Visscher is al jaren actief in de lokale politiek. Ze was de afgelopen veertig jaar lid van het campagneteam voor de verkiezingen en ze is 11 jaar fractievoorzitter van de VVD geweest. Eerst als gemeenteraadslid van de toenmalige gemeente Reeuwijk en vervolgens als gemeenteraadslid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ze maakt echt verbinding tussen inwoners en de politiek. Zij kenmerkt zich als een ware ombudsvrouw die haar rol als volksvertegenwoordiger nauwgezet uitvoert. Daarbij is zij ook een effectief en prettig raadslid. Met haar enorme inzet heeft ze ongelooflijk veel betekend voor de ontwikkeling van onze gemeente. “We willen je niet zomaar laten gaan, Lizette,” spreekt burgemeester Christiaan van der Kamp haar toe. “Om je voor altijd te verbinden met Bodegraven-Reeuwijk, kennen we jou de erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk toe. De eerste! De erepenning is bedoeld voor inwoners die op bijzondere wijze verdienstelijk zijn voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. Voor jou, dus!” Het is een zilveren penning, ontworpen door lokale edelsmid Jacky de Lima.

Culturele commissie
Naast het lidmaatschap van de gemeenteraad heeft Lizette Visscher nog meer betekend. Zo was ze voor het 4/5 mei-comité jarenlang heel waardevol en is ze in 2002 al koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vele bestuursactiviteiten op sportgebied. Ook heeft ze de culturele commissie opgericht om het culturele leven in onze gemeente en daarbuiten een extra impuls te geven. Dat gebeurde ook, met steeds weer nieuwe mooie projecten. Uit dankbaarheid voor en als erkenning van haar enorme inzet, overhandigde Leo Dijkmans haar - virtueel - vanuit deze commissie een prachtig kunstwerk, gemaakt door lokale glaskunstenaar Marry Buiks.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën