Afbeelding

Mag ik uw aandacht?

Politiek Politici aan het woord

Als lokale politicus wil ik de kracht van aandacht benadrukken. In een wereld waarin we constant worden overspoeld door informatie en prikkels, waar de sociale media onze aandacht opeist, is aandacht een kostbaar goed. Aandacht voor elkaar in onze dorpskernen en wijken is de basis van een samenleving waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt.

Aandacht geven betekent écht luisteren, niet alleen met onze oren, maar met ons hart. Het betekent ook zien wat er leeft in onze gemeenschap. In onze drukke agenda’s moeten we bewust ruimte maken voor deze essentiële menselijke behoefte. Als lokale CDA-fractie willen wij het voorbeeld blijven geven door echt aanwezig te zijn bij de mensen, hun verhalen te horen en hier ook iets mee te doen. Denk aan armoedebestrijding, fietsveiligheid, oplossingen zoeken voor de woningnood en het koesteren van onze agrariërs en ons agrarisch buitengebied.

Aandacht vraagt ook iets van ons. Het vraagt om een moment van stilte, een moment van bezinning over wat echt belangrijk is. In de politiek is het makkelijk om meegesleurd te worden in de waan van de dag, maar door aandacht te besteden aan wat er echt toe doet, kunnen we betere beslissingen nemen voor onze samenleving.

Laten we aandacht schenken aan de kleine dingen die het leven waardevol maken. Een vriendelijke groet, een luisterend oor, een helpende hand. Deze gebaren kunnen een wereld van verschil maken. Laten we samen bouwen aan een gemeenschap waarin iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient en die recht doet aan onze mooie dorpen, waar we trots op kunnen zijn: dorpstrots!

Dieter Möckelmann, CDA

Advertentie

Categorieën