Samen in actie voor het heropenen van de sportscholen | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Samen in actie voor het heropenen van de sportscholen

  Sport

BODEGRAVEN - Op zaterdag 27 februari hebben de Bodegraafse sportscholen de handen ineen geslagen en samen aandacht gevraagd voor het veilig heropenen van de sportscholen. 

“De sportscholen zijn inmiddels sinds half december dicht en ondanks dat we de ernst van de landelijke Corona-situatie inzien, zien wij ook de ernst in van het feit dat er vele Nederlanders inmiddels al maanden stilzitten,” aldus mede-eigenaresse van Green Health Center Christa Belt. Alle sportscholen zijn van mening dat heropenen volgens de huidige maatregelen zeker moet kunnen. “Als er ergens controle is op het aantal bezoekers, de hygiëne en op het bewaken van 1,5 meter afstand, dan is dat wel in sportscholen. Wij vinden dat, juist voor de volksgezondheid, het tijd is om mensen weer begeleid en veilig in beweging te krijgen,” aldus Kim de Vor, de andere eigenaresse van Green Health Center. “Het was zo tof om te zien en te merken dat we met alle Bodegraafse sportondernemers hetzelfde gevoel delen en dat we niks liever willen dan onze klanten weer mogen ontvangen.” 

Behalve in Bodegraven werd er ook landelijk aandacht gevraagd voor het heropenen van de sportscholen en deden er zo’n 350 sportscholen mee aan deze actie. “Nu hopen dat de overheid het signaal oppikt en ons de mogelijkheid geeft om de weerstand en de gezondheid van vele Nederlanders weer te gaan verbeteren,” aldus Christa Belt. Aan de actie in Bodegraven deden naast Green Health Center, DATO hiit Center, N-joy sportcentre, Fit Living Well en Chikara sport mee.

Meer berichten