Foto: Fenne van den Hoogenband
Foto: Fenne van den Hoogenband

Vriendenschaar 1 promoveert (in zaal) naar eerste klasse

Sport

Bodegraven - korfbal

Eind maart won Vriendenschaar 1 haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie 2021/2022, en kwam zo in aanmerking voor het spelen van promotiewedstrijden. De eerste vond plaats op zaterdag 9 april in een toch wel te noemen afgeladen Sporthoeve. ‘De sfeer is goed, dat zal het ‘m doen,’ hoorden we deze avond vanaf de tribune vanaf Bodegraafse kant. Maar de Bodegravers werden deze avond geen ‘kampioen’.

Woudenberg 1 startte erg scherp en wist de kansen goed af te ronden, waar bij Vriendenschaar 1 de afronding eigenlijk de gehele wedstrijd te wensen overliet. Zo werd er uiteindelijk met zes punten verschil verloren, wat voor de Bodegravers betekende dat er voor directe promotie maar één ding op zat: met minimaal zeven punten verschil winnen in de tweede promotiewedstrijd. Een uitdaging.

Die tweede wedstrijd vond plaats in het paasweekend, tevens weekend waarin veel Vriendenschaar-leden – rond gerust af naar 100 – aanwezig waren op het jaarlijkse jeugdkamp. Vanuit De Haverkamp in het Gelderse Hengelo vertrok een grote selectiedelegatie zaterdag 16 april moe, maar ook vol goede moed richting Woudenberg.

De start was voor de Bodegravers niet best, maar in de loop van de wedstrijd ging het steeds beter. Na een spannende slotfase werd er gewonnen, met één punt verschil. Niet voldoende dus voor directe promotie, maar wat bleek? Na goede prestaties in de poulefase zat Vriendenschaar 1 bij de beste zes verliezers, en zo konden beide ploegen promoveren.

Dat betekent dat Vriendenschaar 1 komend zaalseizoen – seizoen 2022/2023 – in de eerste klasse speelt. Dat is inclusief schotklok, en een debuut als het om clubhistorie gaat. Niet alleen basisspelers en trainers-coaches Jorrit de Grutter en Bertjan Bron mogen trots zijn, ook veelvuldig invallers Julianne Kersseboom, Lineke Verploeg, Pim van Duuren en Jeroen Streng hebben bijgedragen aan deze knappe prestatie.

Op naar een heel mooi, nieuw seizoen, vol leuke uitdagingen! Maar eerst nog tijd voor het afronden van de veldcompetitie in het seizoen 2021/2022.

Advertentie

Categorieën