Logo kobr.nl
Foto:
Bedrijfsberichten

Een enorme stap voor IJssalon De Zoete Inval

  Zakelijk

BODEGRAVEN - Picnic verkoopt vanaf komende week echt vers ijs door heel Nederland.

Van koe tot vriezer in drie dagen, van Groningen tot aan Maastricht! Hoe ze dat doen? Zoals jullie misschien wel weten haalt IJssalon De Zoete Inval de melk zelf, rechtstreeks bij de boer. Het bedrijf pasteuriseert de melk direct en laat die daarna even rijpen met natuurlijke ingrediënten. Daarna wordt het ijs gemaakt, verpakt en getransporteerd naar Picnic.

Doordat het een online supermarkt is, ligt het ijs niet eerst een paar weken in een distributiecentrum en daarna nog een paar dagen in de winkel voordat het je vriezer in gaat. In plaats daarvan is het kort onderweg en ligt maar even in de vriezer. Je hebt dus gegarandeerd vers ijs. Dat is natuurlijk hartstikke milieuvriendelijk en bespaart zomaar 75 procent stroom. Het ijs kent een korte keten, een eerlijke prijs voor de boer en de bakjes die worden gebruikt zijn fair geproduceerd en biologisch afbreekbaar.

Eigenaresse Mariska de Vries: "We zijn de eerste ijssalon die op deze manier het ijs in heel Nederland kunnen leveren. Dit concept hebben we in coronatijd bedacht. We moesten verder kijken en wilden ons hoofd boven water houden, niet stilzitten. We wilden tijdens de crisis een stukje positiviteit brengen bij de mensen thuis. Dus naast het leveren in de regio gaan we nu landelijk!"

De ijssalon start met het leveren van vijf smaken: meloen, mango, hazelnoot, vanille en yoghurt Amarena.

Meer berichten