Afbeelding

Rijke historie van ‘t Vaantje in een nieuw jasje

Zakelijk

REEUWIJK - Op een miezerige maandagmiddag vertellen Jolanda en Ernst-Willem van der Lee dat ze ‘t Vaantje, waar ze zich elf jaar dag en nacht voor hebben ingezet, overdragen aan collega’s Mark Maree en Pieter-Jan Wegman van De Zalm Horeca Groep. Ernst-Willem: “We kennen elkaar al ruim veertig jaar en al die tijd is er al wederzijdse betrokkenheid en respect. Het is voor ons een logische keuze dat juist zij dit prachtige restaurant overnemen.”

Op de kop af elf jaar geleden namen Jolanda en Ernst-Willem van der Lee ‘t Vaantje over. Jolanda: “In deze jaren hebben wij er onze stempel op gedrukt. Wij kwamen zelf niet uit de horeca, maar hebben ons enorm intensief ingezet om er een succes van te maken.”

En dat is gelukt! Ze zijn elf keer opgenomen in de Lekker500, trots lid van Eurotoques en vaak zat het op het terras en in het restaurant vol. ‘t Vaantje is een begrip in de omgeving! Ernst-Willem: “Maar het is voor ons nu of nooit. Naast ‘t Vaantje zijn wij ook eigenaar van ‘t Reeuwijks Wijnhuis en onze liefde voor wijn is met de jaren steeds verder gegroeid. We vinden het prachtig om zelf te importeren en met ‘t Vaantje ernaast kunnen we beiden niet voldoende aandacht geven. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons volledig in te zetten voor ‘t Reeuwijks Wijnhuis en de wijnimport. We gunnen onze collega’s Mark Maree en Pieter-Jan Wegman de kans een eigen draai aan ‘t Vaantje te geven.”

Herkenbaarder
Mark Maree en Pieter-Jan Wegman staan aan het hoofd van De Zalm Horeca Groep en kennen Reeuwijk goed, als inwoners en straks ook als ondernemers. Pieter-Jan: “Ik ken ‘t Vaantje al van kleins af aan. Het heeft in mijn ogen een belangrijke lokale functie. Wij willen daarom ook putten uit de ervaringen van gasten en medewerkers.” Mark vult hem aan: “We vinden de rijke historie die ‘t Vaantje heeft erg belangrijk, maar geven er - net als eerdere ondernemers - onze eigen draai aan. We maken het weer wat toegankelijker en herkenbaarder.”

Dit betekent dat de nieuwe ondernemers het behoud van de huidige gasten erg belangrijk vinden, maar zich ook gaan richten op nieuwe gasten, zoals gezinnen. “We verwachten een stuwmeer aan reserveringen wanneer de horeca weer open mag,” vertelt Mark. “Mensen snakken naar een avondje uit en wij kijken hier ook echt weer naar uit. Zodra we open mogen, staat alles klaar om er volledig voor te gaan.”

Amputatie
Jolanda noemt de overname een amputatie. “We hebben enorm veel plezier gehad in het runnen van ‘t Vaantje en willen onze medewerkers en alle gasten bedanken voor de afgelopen jaren. Ik vond het de eerste weken een moeilijk besluit, maar ik sta er helemaal achter. Mark en Pieter-Jan gaan het geweldig doorzetten.”

Mark kijkt uit naar het begin van het seizoen. “Dit restaurant is al een enorm vliegwiel. Normaal starten we casco, maar dit is iets heel anders. ‘t Vaantje voegt écht iets toe aan ons portfolio.” Mark en Pieter-Jan blijven werken met specialiteiten uit de regio en willen dat iedereen zich thuis voelt bij ‘t Vaantje. “Van gezinnen die even een hapje komen eten na het varen tot gezelschappen die écht een avondje uit zijn en genieten van de hoge kwaliteit.”

Tekst en beeld: Sabrina den Haag

Advertentie

Categorieën