Afbeelding
Foto: Bert Verver

Debuut als schrijver van misdaadroman

Algemeen

Bodegraven - De Bodegraafse Bulgarije-kenner Jan Buruma bracht na twee jaar van voorbereiding nog juist voor het einde van het jaar zijn debuut misdaadroman Bulgaars Labyrint uit.

De aanleiding voor de misdaadroman is de Bulgaarse paraplumoord die in 1978 het leven kostte aan de, voor het communistisch regime, naar Londen uitgeweken schrijver/journalist Georgi Markov. Ondanks veel onderzoek is de moord nooit opgelost. De schrijver
heeft dit gegeven als leidraad voor zijn boek gebruikt en heeft zich via literatuurstudie, interviews en bezoeken aan Sofia, Londen en Kopenhagen in de zaak verdiept.

De moord vormt het feiten­deel van het boek, maar daarnaast heeft de schrijver een spannend verhaal bedacht rond de vraag wie officieel opdracht heeft gegeven voor de moord. Daarbij gaat de hoofdpersoon van het boek, de excentrieke professor Von Falckensteyn, op zoek naar het document dat daar uitsluitsel over kan geven. Hij doet dat samen met een medewerkster van het Bulgaars Staatsarchief. Maar dan stuit hij op een groep tegenstanders hetgeen tot spannende en intrigerende gebeurtenissen leidt.

Jan Buruma is inmiddels begonnen aan zijn tweede boek met opnieuw professor Von Falckensteyn als hoofdpersoon. Het boek is te koop bij www.bol.com, maar onder ISBN nummer 9789463650069 ook te bestellen bij de reguliere boekhandel. De paperback kost € 18,50.

Tekst en beeld: Bert Verver

Advertentie

Categorieën