Afbeelding

Op weg naar jubileumconcert

Algemeen

Bodegraven - Gem. koor Deo Favente bestaat dit jaar 50 jaar. Twee leden zijn al vanaf de oprichting op 21 februari 1968 lid van het koor. Dirk Broekhoff en Pauline Meijer, beiden ook een lange periode actief binnen het bestuur, vinden het nog steeds een plezier om elke week naar de repetities te komen. Zij werden vorige week in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke avond rond de jaarvergadering.

Het thema van de avond was 'koninklijk', dus de tafel was met helderwit tafellinnen gedekt, het zilver stond op tafel in de vorm van kandelaren en er was een heerlijke maaltijd voor de ruim veertig leden. De jongste is 15 en de oudste is 80 jaar. Deo Favente zingt psalmen, psalmbewerkingen, geestelijke liederen, klassieke liederen uit het repertoire van onder andere Bach en Mendelssohn en alles wat daar tussenin zit.

Tien dirigenten

Het koor begon 50 jaar geleden met Paul J. Roos als dirigent. "Intussen zijn we tien dirigenten verder. De huidige dirigent is Piet den Uil uit Oud-Alblas. We werken nu toe naar een jubileumconcert op 10 november. Arjen J.A. Uitbeijerse is bereid gevonden als tenorsolist zijn inbreng te hebben. Oud-dirigent Gijsbert Kok zal deze avond het koor begeleiden op het orgel. Ook zal een instrumentaal ensemble de avond verder kleur geven. De doelstelling is om het 50-jarig jubileum met 50 koorleden te vieren. Vandaar dat we 'Op weg naar 50' zijn. Het is ook zeker mogelijk om alleen mee te doen tot aan het concert, op projectbasis." De repetities zijn in de Bethelkerk, Dronensingel 1 in Bodegraven. Informatie: e-mail deofavente@kpnplanet.nl.

Advertentie

Categorieën