Afbeelding
Foto: Stefanie Peters

Veiligheid is belangrijk voor zwembad De Fuut

Algemeen

Reeuwijk - Zwembad De Fuut hield zaterdag 13 januari z'n eerste nieuwjaarsbijeenkomst. Op de bijeenkomst kwamen zo'n 110 vrijwilligers af. Bij het knappend haardvuur, met een glühwein in de hand kon iedereen lekker bijkletsen. Voorzitter Dieter Möckelmann in zijn nieuwjaarspeech: "De Fuut is meer dan alleen een openluchtzwembad. We vormen een belangrijke waarde in de gemeente. De Fuut is van de inwoners."

De Fuut nam afscheid van twee bestuursleden: Robin van Galen (toezicht) en Robin Borg (financiën). Zij hebben zich de afgelopen twee jaren met heel veel enthousiasme ingezet en een mooie basis neergezet. Hun opvolgers, Erik van Leeuwen en Marco Domburg hebben er erg veel zin in. Erik: "Ik wil de lijn voortzetten en er weer een super seizoen van maken." Marco: "Ik ga beginnen met de jaarrekening en
me goed inlezen." Ook de andere bestuursleden hebben hun plannen toegelicht. Uit alles blijkt dat men al met veel enthousias­me aan de slag is gegaan.

Samen, veilig, open Dieter: "We willen de Fuut veilig exploiteren. We hebben daarom het voornemen om dat samen, veilig en open te doen. Samen met elkaar, met bewoners, vrijwilligers, aanwonenden en - ook heel belangrijk - met de gemeente. Veilig, omdat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor het zwembad. We hebben daarom altijd een EHBO'er in huis en altijd toezicht aan het bad. En veilig geldt zowel voor binnen als buiten het zwembad. Dit laatste is een actueel thema door de ophoging van het Treebord. En open kunnen we alleen maar zijn door de inzet van vrijwilligers. Als niemand zich inroostert, is het zwembad dicht. En dat is twee jaar lang nog niet gebeurt. Door de openingstijden toch iets te veranderen, willen we de druk op de vrijwilligers verminderen." Het zwembad is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur dicht; behalve op studiedagen van de scholen en in de vakanties. Ook de politiek
draagt De Fuut een warm hart toe. Vrijwel alle partijen waren bij de bijeenkomst aanwezig. Róbert Smits (GroenLinks): "Geweldig dat die vrijwilligers zich zo inzetten!"

NLDoet

De Fuut organiseert dit jaar allerlei activiteiten. Op 9 en 10 maart staat NLDoet op de agenda. Het zwembad en terrein worden dan klaargemaakt voor het nieuwe zwemseizoen. Dieter: "Ook daar gaan we weer een feestje van maken. Op 28 april gaat het zwembad weer open en vindt het openingsfeest plaats. En helpende handen zijn altijd welkom. Er is voor ieder wat wils: techniek, groenbeheer, evenementen, kassa, toezicht en schoonmaak." Informatie over alle activiteiten en het vrijwilligerswerk staat op de Facebookpagina.

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Advertentie

Categorieën