Boerenlandfair weer groot succes!
Boerenlandfair weer groot succes! Foto: Wim de Boevère

Deze Boerenlandfair mocht je eigenlijk niet missen

Algemeen

WAARDER - De bermen en andere randen van de Groendijck in Waarder waren 20 april voor zover het oog kon reiken weer het toneel voor de vele auto’s en fietsen van de ruim 4000 bezoekers van de Boerenlandfair.

door Wim de Boevère

De Boerenlandfair is een jaarlijks terugkerend evenement dat als een boerenerfmarkt voor een goed doel is begonnen en inmiddels is uitgegroeid tot een groot evenement bij ‘boer Bert’ aan Groendijck 59a. De opbrengst ging deze keer naar St. Stephanos, Zending Hersteld Hervormde Kerk en Kerkgebouw HHK. 

Voor de bezoekers van jong tot oud(er) was er weer van alles te doen. Om 9.30 uur was de opening en al meteen stroomden de bezoekers naar binnen. Naast de ruim honderd marktkramen met een enorme diversiteit in aanbod en informatie was er een uitgebreid programma van demonstraties en activiteiten. 

Een van de hoogtepunten is ieder jaar het moment waarop de koeien om 11.00 uur naar buiten worden gelaten. Dit jaar werd dit gedaan door en na toepasselijke woorden van burgemeester Michiel Grauss. Bij het openen van de staldeuren was er echter eerst een hilarische verrassing voor de duizenden toeschouwers langs het weiland, omdat niet de echte, maar twee nep-koeien, op een trekker naar buiten kwamen en wegrenden in het weiland. De ook aanwezige en aan deze verrassing meespelende politie hadden de neppers snel te pakken en konden hen geboeid en wel afvoeren, waarna de echte koeien, dansend en springend van plezier, het weiland in renden. Dat is altijd weer een vrolijk en mooi schouwspel om te zien.

Maar natuurlijk was er nog veel meer te zien en te beleven. Zowel de politie als de brandweer stonden met wagens en informatie opgesteld en voor de kinderen was het een spannende ervaring om ook eens in zo’n echte politie- of brandweerauto achter het stuur te mogen zitten. Verder kon men schapen scheren, de show met verschillende roofvogels bezoeken, quad rijden, een mini-kraan bedienen, twee verschillende springkussens betreden, de uitgebreide markt besnuffelen, boogschieten, een rondje trekker rijden, de uitdagende stormbaan afrennen, de tent knuffelbare kleine en jonge huisdieren beonderen, pony rijden, meedoen met de spannende veiling en nog veel meer. 

Natuurlijk werd ook de inwendige mens niet vergeten. In de grote restauranttent en ook elders op het terrein kon worden genoten van een kopje koffie met wat lekkers naar keuze. De knabbelaars konden terecht bij een grote notenkraam en als er trek was in iets warms, dan waren er vers gebakken poffertjes, broodjes beenham of hamburger en een snackwagen met frietjes en ander lekkers. 

De totale opbrengst voor het beoogde goede doel is nog niet exact bekend, maar bedraagt al meer dan 75.000 euro.

Advertentie

Categorieën