Logo kobr.nl
Kees-Willem van Os samen met eigen hengst K-One
Kees-Willem van Os samen met eigen hengst K-One (Foto: Ilse Höcker)

Kees-Willem van Os nieuwe voorzitter ECB

Bodegraven - "Ik ben een geboren Bodegraver en ik ben trots op ons dorp. Daar wil ik ook graag iets voor terugdoen. Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat we ook trots kunnen blíjven op Bodegraven. Mensen bij elkaar proberen te houden, daar ga ik voor."

Kees-Willem van Os (33) is de opvolger van Ap Mak als nieuwe voorzitter van de Evenementen Commissie Bodegraven (ECB). Hoewel dit een echt Boreftse commissie is, woont hun nieuwe voorman nu in Reeuwijk. We spreken hem in zijn woonhuis annex bedrijf, dat midden in de weilanden ligt, parallel aan de A12. Hier heeft Kees-Willem een eigen hippisch bedrijf, bestaande uit een paardenfokkerij en -pensionstalling voor in totaal zo'n 25 tot 30 paarden. Hij woont samen met Hazel, die haar eigen kapsalon-aan-huis heeft. Na twee dochters Miley (6) en Miloe (2½), verwachten ze in augustus een derde kindje.

Actief

Kees-Willem is een echte paardenliefhebber, zowel bedrijfsmatig als in zijn vrije tijd. Daarnaast is hij sinds vijf jaar lid van de Ronde Tafel, waar hij zich graag voor inzet. "Rond evenementen is het wat meer, maar gemiddeld ben ik er zo'n drie avonden per maand mee bezig." Bovendien is hij binnen de lokale politiek actief voor de VVD. Sinds november vorig jaar komt daar het ECB-voorzitterschap bovenop. "Die verschillende taken bijten elkaar niet. Voor de VVD zit ik nu zes jaar in de fractie en ik ben drie jaar bestuurslid van de Commissie Ruimte. Daar hou ik me bezig met openbare ruimte, bestemmings­plannen en wegen."

"De ECB had versterking nodig, want drie van de vier ECB-leden wilden zich op andere dingen gaan richten. Naast Ap is ook bestuurslid Nynke Blom gestopt, vanwege haar nieuwe baan. Ook wordt er hard gezocht naar een nieuwe secretaris, als waardig opvolg(st)er voor Annelies Schulten. Dat is niet eenvoudig, ze is al ruim 12 jaar secretaris van de marktcommissie. Ze heeft werkelijk een schat aan kennis en ongelofelijk veel ervaring opgedaan. Toen Ben van 't Hof (vice-voorzitter) vroeg of ik voorzitter wilde worden, twijfelde ik geen moment. Ook neem ik het voorzitterschap van de marktcommissie voor mijn rekening."

Nieuwe koers

"Je bent nooit uitgeleerd, dat geldt ook voor het ECB Ik vind het goed om te blijven veranderen, maar met tradities en oorsprong in gedachten én in een rustig en gedegen tempo. Zo mag de Kaaskoningin nooit verdwijnen! De braderie
willen we weer voller, compacter en gezelliger maken. Daarom gaan we in mei een test doen met de Voorjaarsmarkt. Afhankelijk van hoe de bezoekers daarop reageren, beslissen we in samenspraak met de BOV over de opzet van de braderie tijdens de Najaarsmarkt."

"Het is erg jammer hoe het vorig jaar met het Najaarsbeats/Beat up Festival gelopen is. Voor alle betrokkenen, met name voor alle vrijwilligers. Miscommuni­catie alom, dingen die onhandig zijn aangepakt. Hierdoor is veel onrust ontstaan. Het ECB heeft het juiste gedaan: ze hebben de financiële verantwoordelijkheid naar zich toegetrokken door de organisatie in eigen hand te nemen. Ik wil benadrukken dat het nooit de bedoeling is geweest om mensen buiten te sluiten. Er is duidelijk vraag naar een jongerenfestival zoals Najaarsbeats en Beat up. Voor komende jaren zie ik een uitgelezen kans voor een mooie samenwerking met De Zon, laten we die niet overboord gooien! Door met elkaar in contact
te blijven, kunnen we de inwoners het beste van allebei bieden."

Najaarsmarkt blijft in weekend

"De uitspraak over de Najaarsmarkt mogelijk terug naar de dinsdag is nog voor rekening van Ap, dat is echt iets voor hem," lacht Kees-Willem. "Iedereen even wakker schudden en dan de reacties peilen. Overigens kwam daar
duidelijk uit naar voren dat de Najaarsmarkt gewoon in het weekend moet blijven. En ik kan verzekeren dat dit ook gebeurt. Ik verwacht dat er over een maand of twee een solide plan ligt voor editie 2018."

Raadhuisplein

"We zijn ook met de gemeente in gesprek over het Raadhuisplein. De wens bestaat om het plein gezelliger en aantrekkelijker te maken, door bankjes, bloembakken en een fontein. Door kritisch te kijken naar de precieze invulling, kunnen we ook de opbouw van een podium voor evenementen behouden. Helaas zal er op het plein geen ruimte meer zijn voor de kermis, wij zijn hierover nog met de gemeente in gesprek en verwachten dat zij hiervoor nog met een aanpassing komen."

"Ik ben altijd bereikbaar voor suggesties. Met de ECB organiseren we evenementen voor alle inwoners van het dorp. Laten we vooral niet vergeten dat het gaat om de gezelligheid. Met elkaar en voor iedereen. Mijn rol is verbinding te zoeken met én tussen iedereen die daaraan wil bijdragen."

Tekst en beeld: Ilse Höcker

Meer berichten