Afbeelding

Brood met Nederlands graan

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Het gros van de speciale Steenovenbroden van BROOD&KO worden voortaan gebakken met Nederlandse tarwe. 'Dat is bijzonder', aldus Ko van Daalen, die als een van de eerste bakkers van Nederland hiermee aan de slag gaat. 'Voorheen was het niet mogelijk om brood te bakken van Nederlandse tarwe, maar na een langjarig traject van onze meelleverancier is het toch gelukt.' Dat het eerder niet lukte om zogenaamde 'bakwaardige' tarwe in Nederland te verbouwen, heeft volgens Van Daalen te maken met aandacht en geld. 'De tarwe was vooral geschikt voor veevoer en had een lage opbrengst. Nu wordt tarwe verbouwd met de juiste eigenschappen en een hogere opbrengst voor de Nederlandse boer.' Voor de bakker heeft het Nederlandse graan als voordeel dat het graan niet helemaal uit Duitsland, Frankrijk of Amerika hoeft te komen. Bovendien heeft men precies in beeld waar het graan vandaan komt. Niet alle Steenovenbroden kunnen overigens worden gebakken met uitsluitend Nederlands graan. ìOnze Steenoven Spelt is bijvoorbeeld gemaakt van 100 procent speltmeel en de beste spelt komt nog steeds uit Duitsland. Het is voor ons wel belangrijk dat we niet inleveren op kwaliteit. En dat doen we met deze Nederlandse tarwe zeker niet.î

Advertentie

Categorieën