Uitkijken naar de nieuwe theatervoorstellingen in het Evertshuis, aldus Franciska Jongenotter en Rina Hampel
Uitkijken naar de nieuwe theatervoorstellingen in het Evertshuis, aldus Franciska Jongenotter en Rina Hampel Foto: Sonja van den Brink-Bombeke

Altijd kaartjes als Vriend van het Evertshuis

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Trouwe Vrienden van het Evertshuis Rina Hampel en Franciska Jongenotter kregen alvast het nieuwe theaterprogramma van het Eversthuis onder ogen, vlak voor de officiële presentatie van aankomende zaterdag.

Franciska: "Ik heb het zelfs al gelijk ingevuld en teruggestuurd, zo'n acht voorstellingen zijn het geworden. Ik ga graag met mijn man naar het theater, gisteravond zijn we nog bij Claudia de Breij geweest." Rina vindt het fijn dat je als Vriend een week van tevoren al kaartjes kunt bestellen, via een lijst online: "We kunnen altijd de kaartjes krijgen die we willen en je krijgt korting op de kaartjes. De theaterdiners van Koksvisie vind ik echt een aanrader, je krijgt goede kwaliteit voor je geld en je bent gelijk een hele avond uit. Dit jaar gaan ze het iets anders doen, het wordt meer een theaterhap in plaats van een driegangenmenu. Wel blijft natuurlijk de keuze tussen vlees of vegetarisch. We komen meestal met de auto, die kan je prima kwijt hoor. Soms hebben we zoveel voorstellingen, onze kinderen gaan niet altijd mee." Franciska vult aan: "Het is lekker dichtbij, ik kan 't lopen en je krijgt een drankje in de pauze."

Ze vinden het allebei juist leuk om naar een onbekende artiest te gaan. Franciska: "Ik google de artiest meestal en kijk filmpjes op YouTube of ze me aanstaan." Rina: "Ik heb hier Jochem Myjer en Najib Amhali nog gezien vóórdat ze bekend werden, erg gelachen. Jammer dat ze nu niet meer hier komen." Ze zouden allebei graag willen dat Daniël Arends eens naar het Eversthuis komt. Hij betrekt zijn publiek heel erg bij zijn shows, dat vinden ze goed bij het intieme Evertshuis theater passen. Rina vertelt dat Youp van 't Hek wel hier komt dit jaar, hij gaat zijn try-out doen.

Waar ze verder naar uitkijken dit seizoen? Rina: "Zonder twijfel Pieter Derks!" Franciska: "Die is leuk he? Daar zijn wij al geweest. Ik ga dit jaar naar Patrick Laureij, mét de kinderen. Verder heb ik erg zin in de voorstelling van Emilio Guzman, het broertje van Javier inderdaad." Rina sluit af: "Het leukste is hier in het Evertshuis ook wel dat artiesten na de voorstelling heel vaak nog even komen kletsen in de foyer. Vaak mag je ook nog met ze op de foto."

De losse kaartverkoop voor de voorstellingen begint op vrijdag 1 juni (online om 15.00 uur).

www.evertshuis.nl

Tekst en beeld: Sonja van den Brink-Bombeke

Advertentie

Categorieën