Afbeelding

Piramide van 17 meter hoog op Raadhuisplein "Je moet het samen doen"

Algemeen

Bodegraven - Badmintonvereniging Bodegraven Samen (BBS) vierde uitgebreid haar tiende verjaardag. Met als hoogtepunt de bouw van een immense piramide van bamboestokken afgelopen zaterdag 9 juni op het Raadhuisplein in Bodegraven.

De vereniging BBS is tien jaar geleden ontstaan als fusievereniging van het Reeuwijkse Vederlicht en het Bodegraafse Bodelo. De club had haar leden opgeroepen om mee te bouwen aan dit piramidehoogstandje. Vanaf negen uur werden er van bamboestokken enkele piramides gebouwd die met elastieken op de hoeken werden verbonden. Ook deze afzonderlijke piramides werden onderling weer met elastieken met elkaar verbonden. Zo ontstond laag voor laag. De verschillende lagen werden over het plein verdeeld.

Ton Dorrepaal, één van de leden en medeorganisator van dit onderdeel, legt uit hoe één en ander tot stand kwam. "Badminton doe je samen, je kunt het niet alleen spelen. Zo ook met deze activiteit. Je kunt het niet alleen. Van de circa 140 leden zijn er vandaag zo'n 25 komen helpen bouwen. Met als bedoeling dat de piramide in een uur zou staan."

Het in elkaar zetten van de piramides hebben de leden met zichtbaar en hoorbaar veel plezier gedaan. Ton: "De piramide is van boven naar beneden opgebouwd. Eerst het gedeelte met de vlag, deze werd op de laag daaronder vastgebonden met elastieken en zo door. Ik heb uitgerekend hoeveel lagen we op het plein kwijtkonden. Daarbij rekening houdend met de bomen en de elektriciteitslijnen. Met elke laag hadden we meer mensen nodig om het geheel stabiel op de volgende laag te kunnen plaatsen en vastbinden. Zo moesten we steeds meer mensen van straat plukken om dit bouwwerk samen met ons voor elkaar te krijgen. Sommigen kwamen spontaan helpen, anderen moesten we even overhalen. Maar het is gelukt om het samen te doen. De piramide is met negen lagen 17 meter hoog geworden."

Meerdere activiteiten

Als de leden aan het bouwen zijn, speelt een fanfare voor het gebouw van de Rabobank in aanloop naar de wedstrijd De Bodegraafse Maestro. Ook staat er voor de bank een stempelpost voor de Rabo fietstocht, waaraan in Bodegraven-Reeuwijk zo'n duizend fietsers meededen. Ton: "Sponsoren waarvan de Rabobank er eentje was, hebben hun steentje bijgedragen. In gesprek met Maurits Versteegh van de Rabobank werd geopperd om het tegelijkertijd met hun fietstocht te organiseren. Door die verschillende activiteiten samen, beleefden nog meer mensen
plezier aan elkaars evenementen."

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Advertentie

Categorieën